SV-politiker får hatpost av eksilcubanere

Stortingsrepresentant Hallgeir Langeland foreslår å gi fredsprisen til Fidel Castro. Det liker amerikanske eksilcubanere svært dårlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SVs frontfigur fra Rogaland har oppnådd kjendisstatus på USAs sørspiss, etter å ha gitt flere intervjuer med radiostasjoner i Miami om sitt forslag til fredspris, skriver Stavanger Aftenblad.

Responsen har ikke latt vente på seg. Daglig velter det inn 30-40 hatske e-poster og noen brev til den frittalende stortingsrepresentanten. De aller fleste er postlagt i Miami og kommer fra eksilcubanere som ikke nøler med å fortelle Langeland sin hjertens mening.

- Jeg skjønner reaksjonene et stykke på vei. Det er klart det er bittert å bli fratatt all eiendom slik noen av disse kan ha opplevd. Dessuten er det ikke å stikke under en stol at det politiske systemet på Cuba ikke holder vestlig standard, sier han og fortsetter:

- Mitt utgangspunkt er å få i gang en debatt. Cuba er blitt utsatt for amerikansk blokade i 40 år, men har likevel maktet å gi innbyggerne både gratis skolegang, hus og mat. Tar du utgangspunkt i et liv i slummen i Rio, der alt dette er mangelvare, er det ikke vanskelig å velge mellom Castros Cuba og rå kapitalisme.

Langeland understreker at han foreslår prisen både til Castro og Cubas befolkning.

(NTB)

UPOPULÆRT FORSLAG: Stortingsrepresentant Hallgeir Langeland får sterke reaksjoner på forslaget om å gi fredsprisen til Fidel Castro.Foto: SCANPIX
UPOPULÆRT FORSLAG: Stortingsrepresentant Hallgeir Langeland får sterke reaksjoner på forslaget om å gi fredsprisen til Fidel Castro.Foto: SCANPIX Vis mer
UPOPULÆRT FORSLAG: Stortingsrepresentant Hallgeir Langeland får sterke reaksjoner på forslaget om å gi fredsprisen til Fidel Castro.Foto: SCANPIX