SV-VALGKAMP I BERGEN:  På stand foran Fylkesbygget i Bergen sentrum torsdag formiddag: fra venstre leder i Bergen SV Gina Barstad, Ivar Arnesen, Aila Tessem og Hilde Broberg, som er SVs 3. kandidat til bystyret i Bergen og leder av Hordaland Sosialistisk Ungdom. Foto: Julie Brun Bjørkheim
SV-VALGKAMP I BERGEN: På stand foran Fylkesbygget i Bergen sentrum torsdag formiddag: fra venstre leder i Bergen SV Gina Barstad, Ivar Arnesen, Aila Tessem og Hilde Broberg, som er SVs 3. kandidat til bystyret i Bergen og leder av Hordaland Sosialistisk Ungdom. Foto: Julie Brun BjørkheimVis mer

SV-politiker stilte naken i Bergen sentrum

- Jeg har en normal kropp, og dette var den mest naturlige måten å gjøre det på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Justisministeren intervjuer egne ansatte på video for å få fram fortreffeligheten med Frp-politikk, mens SV velger andre virkemidler for å få oppmerksomhet om sine merkesaker to drøye uker før kommunevalget.

Helt andre virkemidler, faktisk - iallefall i Bergen.

Leder i Hordaland Sosialistisk Ungdom og 3. kandidat for Bergen SV, Hilde Boberg Andresen (21), er så langt første toppløskandidat i det offentlige valgrom, sammen med tre påkledte SV-kolleger foran Fylkesbygget i Bergen sentrum torsdag formiddag.

Bergensavisen omtalte først den uortodokse politiske markeringen i forbindelse med fylkesutvalgets behandling i dag av en krangelsak i Bergen - om den internasjonale markedsgiganten JCDecaux skal få tapestere busser, bybane og gater med reklame de sju neste årene. 

- Denne avtalen skal vi gjøre alt for å stoppe i det nye bystyret, sier sosiologistudent og valgkandidat Hilde Boberg Andresen til Dagbladet.

Bergen SVs hjemmesider karakteriserer hun seg selv som «gladfeminist».

Kroppspress
Hun benekter på det mest bestemte at hun er blitt inspirerert av justisminister Anders Anundsen til å fremme et budskap på sin måte - heller ikke av feministgruppa Femens toppløsmarkeringer over hele Europa.

- Det er en viktig sak for Bergen SV å bremse det sanseløse forbrukssamfunnet generelt og reklamepresset mot ungdom spesielt. Vi ser allerede et bombardement av reklame rettet mot ungdom på busser og overalt. Og i stor grad appellerer denne reklamen til den perfekte kropp. Og baksiden av kroppshysteriet med spiseforstyrrelser og andre alvorlige problemer er et velkjent samfunnsproblem, argumenterer ungdomspolitikeren om sitt engasjement.

- Normal kropp - tydelig budskap
- Hvorfor toppløs markering?

- Jeg regner selv å ha en ganske normal kropp som det verken er nødvendig å slanke, kutte eller sprøyte i. Og det er rett i kjernen av vårt poeng om ikke å utsette alle de andre for enda mer reklamepress. Og da var dette den mest  tydelige måten å gjøre det på.

- Hvem kom med ideen?

 INTERNASJONALE TOPPLØS-AKSJONISTER:  En gruppe Femen-aktivisterprotesterer i paris i juni i år mot lovforslag om å straffeforfølge horekunder.  Foto: Thierry Orban, ABACAPRESS.COM/NTB Scanpix.
INTERNASJONALE TOPPLØS-AKSJONISTER: En gruppe Femen-aktivisterprotesterer i paris i juni i år mot lovforslag om å straffeforfølge horekunder. Foto: Thierry Orban, ABACAPRESS.COM/NTB Scanpix. Vis mer

- Det var meg selv. Så var det noen få av oss som diskuterte om det var en god ide, og så bestemte jeg meg.

- Mange overrasker - også i SV
- Har du fått noen reaksjoner på den uvanlige markeringen?

- Vi sto der en halvtime da fylkesutvalget kom. Det virket som de fikk med seg hva vi mener. Det var ingen negative reaksjoner, men det var nok mange som ble overrasket, også fra eget parti. Det var ikke noe vi hadde fortalt om til mange i SV, heller. Og det var nok endel passasjerer som snudde seg da bybanen kom forbi, sier bystyrekandidat Hilde Boberg Andresen.