- USKYLDIG:  SV-politikeren Amir Payan mener han er uskyldig i forholdene han er tiltalt for. ARKIVFOTO: ODDMUND LUNDE.
- USKYLDIG: SV-politikeren Amir Payan mener han er uskyldig i forholdene han er tiltalt for. ARKIVFOTO: ODDMUND LUNDE.Vis mer

SV-politiker tiltalt for bedrageriforsøk

Skal ha levert forfalsket ligning for å spare 20 000 i lånerenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): SV-politiker og bystyremedlem i Bergen, Amir Payan, er tiltalt for medvirkning til bedrageriforsøk mot Statens lånekasse for utdanning og for dokumentfalsk i den forbindelsen.

Han skal ha forsøkt å slippe unna renteinntekter på rundt 20.000 kroner ved å rapportere lavere inntekt enn det som var reelt, melder bt.no.

Payan, som ble valgt inn i Bergen bystyre i 2007, er overrasket over tiltalen. Han bedyrer at han er uskyldig. Det skal han bevise når saken kommer for retten i september.

Ifølge Payan er det et familiemedlem som har sendt inn den forfalskede ligningsdokumentasjonen - og innrømmet dette overfor politiet.
- Fordi jeg er den jeg er- Jeg trodde saken var avgjort, men denne uka fikk jeg beskjed om at jeg var tiltalt og må møte i retten i september. Jeg tror politiet gjør dette kun fordi jeg er den jeg er, og at det har vært mye oppstuss rundt meg, sier Payan til bt.no.

Før jul mistet han vervet som styremedlem i Bergen SV etter mye oppstår da han sammenlignet asylpolitikken til «sin egen» regjering med nazistenes forfølgelse av flyktninger.
Advokaten: - Gleder megOgså Payans advokat Brynjar Meling er kritisk til tiltalen så lenge andre har tilstått forfalskningen av dokumentene uten at hans klient skal ha visst om hva sin skjedde.

- Med tanke på bevisbyrden, gleder jeg meg til at denne saken kommer for retten, sier Meling.

Politiadvokat Trygve Ritland vil ikke kommentere saken.

Ifølge bt.no er øvre inntektsgrense på 253.047 kroner for å slippe å betale renter til Lånekassen. Eventuelt må familiens samlede inntekt være under 414.200 kroner.

- Alvorlig for tillit- Dette er alvorlig for den det gjelder og for bystyregruppen, fordi det har med troverdighet og tillit til folkevalgte å gjøre, sier SVs gruppeleder i Bergen  bystyre, Oddny Miljeteig, til bt.no.

Hun understreker at det er retten som dømmer, og at en tiltale ikke er det samme som skyldig.