Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SV-politiker villig til å skjule kurdere

- Har skjult familier før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sosialistisk Venstrepartis gruppeleder Oddny Miljeteig i Bergen bystyre har skjult folk for myndighetene før, og hun sier hun vil gjøre det igjen hvis det kan hindre at over 100 kurdere sendes til Irak.

- Jeg har vært med på å skjule to familier i flere år, for å hindre at de ble kastet ut av Norge. Begge gangene på grunn av kjønnsbasert forfølgelse. Den ene familien er fra Bangladesh, og jeg var med på å holde dem skjult i Bergen-distriktet i tre år, fra 2000 til 2003, sier Miljeteig til Bergens Tidende.

Hun vil ikke svare på om hun fortsatt skjuler den andre familien.

Miljeteig er nå bekymret over skjebnen til de såkalte MUF-erne, kurdere fra Nord-Irak som risikerer å bli sendt til Irak.

- Hvis det er en overhengende fare for at disse blir sendt ut av landet, må vi gjøre det som er nødvendig for å hjelpe dem å skjule seg. Da skal vi bidra med det vi kan, sier Miljeteig.

Hun mener regjeringen fører feil politikk, og sier SV ikke har fått gjennomslag i Soria Moria-erklæringen for sin asylpolitikk.

Statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet vil ikke kommentere Miljeteigs utspill, men sier at hele regjeringen, inkludert SV, står samlet.

Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann Per Willy Amundsen har derimot lyst til å kommentere saken.

VIL SKJULTE KURDERE: Oddny Miljeteig, her fotografert ved siden av Kristin Halvorsen (til høyre) og Ågot Valle (til venstre) etter et folkemøte i Bergen i 2005, sier hun vil skjule de såkalte MUFerne. Foto: Marit Hommedal/SCANPIX
VIL SKJULTE KURDERE: Oddny Miljeteig, her fotografert ved siden av Kristin Halvorsen (til høyre) og Ågot Valle (til venstre) etter et folkemøte i Bergen i 2005, sier hun vil skjule de såkalte MUFerne. Foto: Marit Hommedal/SCANPIX Vis mer

- Det er oppsiktsvekkende, skremmende og svært beklagelig at et regjeringsparti oppfordrer ulovlige innvandrere til å bryte norsk lov, sier Amundsen.

Han sier det er direkte useriøst at framtredende SV-politikere kan ha slike holdninger, og mener Kristin Halvorsen bør rydde opp i egne rekker.

NTB

image: SV-politiker villig til å skjule kurdere
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media