SV-radikaler blir statssekretær

Ingrid Fiskaa (32) blir Erik Solheims høyre hånd.

INN I REGJERING: Attac-toppen, fredsaktivisten og sentralstyremedlem i SV, Ingrid Fiskaa, har lenge vært en av de aller mest høylytte og kritiske røstene i SV. Nå blir hun Erik Solheims nye statssekretær i Miljø- og utviklingsdepartementet. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
INN I REGJERING: Attac-toppen, fredsaktivisten og sentralstyremedlem i SV, Ingrid Fiskaa, har lenge vært en av de aller mest høylytte og kritiske røstene i SV. Nå blir hun Erik Solheims nye statssekretær i Miljø- og utviklingsdepartementet. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Ingrid Fiskaa blir i dag utnevnt til Erik Solheims nye statssekretær i Miljø- og utviklingsdepartementet. Til Dagbladet forteller ministeren at han har ønsket seg henne som statssekretær i fire år.

- Jeg setter veldig pris på at Ingrid nå blir statssekretær. Jeg snakket allerede for fire år siden med Kristin (Halvorsen red.anm.) om å få Ingrid som statssekretær, forteller Solheim.

- Nå gleder jeg meg veldig til å ta fatt. Jeg skal levere masteroppgaven min i dag, men jeg gleder meg veldig til å begynne på mandag, sier Fiskaa.SV-radikalerFor mange vil Solheims valg av ny statssekretær vekke oppsikt. Solheim og Fiskaa representerer to vidt forskjellige fløyer i SV, ikke minst i utenrikspolitikken.

Særlig i debatten om Norges deltakelse i krigen i Afghanistan har de to plassert seg på hver sin side i SV.

I 2007 tapte Ingrid Fiskaa slaget om å bli nestleder i SV til fordel for Kristin Halvorsens førstevalg, Bård Vegar Solhjell. Fiskaa fra Bryne i Rogaland er trygt plassert i SV som en radikaler og en nær medspiller av SV-nestleder Audun Lysbakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer