SV: Regjeringen overlever ikke

Sosialistisk Venstreparti mener regjeringen ikke vil overleve budsjettbehandlingen i Stortinget. Et regjeringsskifte hilses velkommen av SV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tror ikke regjeringen overlever om ikke den hiver inn ytterligere strukturendringer helt på tampen. Budsjettet har allerede sterk høyreprofil og viser at sentrumsalternativet er en fiksjon, sier SVs Øystein Djupedal.

Han mener budsjettforslaget sentrumspartiene la fram lørdag viser at de ikke lenger tror på sin egen politikk. Det viser innretningen mot høyre de tre partiene har lagt seg på, mener han.

Ønsker skifte

- Regjeringen har nå ingen annen begrunnelse for å sitte med makten enn det å sitte, sier Djupedal.

SV ønsker et regjeringsskifte og hilser sånn sett utviklingen velkommen. Budsjettbehandlingen viser at det i praksis er umulig å opptre uavhengig av blokkene i norsk politikk, mener partiet.

- Jeg er som alle andre usikker på hva statsminister Kjell Magne Bondevik gjør. Regjeringen har for lengst undergravd begrunnelsen for sin eksistens. Målsettingene fra Voksenåsen er for lengst borte, men så tror jeg også erklæringen derfra har havnet i Riksarkivet, sier Øystein Djupedal.

(NTB)