SV renvasker vervekampanjen

Tvekamp tirsdag mellom Chaudhry og Holmås.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter en omfattende undersøkelse av den omstridte nominasjonsprosessen i Oslo SV, der Heikki Holmås og Akhtar Chaudhry hadde hovedrollene, renvasker partiet de to kandidatene.

- Vi kan ikke finne noen grunn til å tro at kandidatene har bidratt til å svekke nominasjonsmøtets legitimitet, og ønsker 472 nye medlemmer velkommen i Oslo SV, skriver SVs partisekretær Edle Daasvand og Ingunn Gjerstad fra fylkesstyret i Oslo i en pressemelding.

Daasvand og Gjerstad har blant annet forsøkt å finne ut om det er hold i påstandene om regelbrudd gjennom å melde personer inn som SV-medlemmer mot sin viten eller organisert betaling på vegne av nye medlemmer.

Sjekket 100

Over 100 personer er kontaktet, flere av dem nye medlemmer som ikke har signert innmeldingsblanketten selv, personer som har vervet mange, kandidatenes støttespillere, tillitsvalgte lokallagsledere og fylkesstyremedlemmer i Oslo SV.

- Vi har i tillegg gjennomført en rekke stikkprøver fra ulike verveblokker med signaturer på plass. Disse gir et entydig signal om bevisst og ønsket medlemskap i SV, sier Daasvand og Gjerstad.

Selv om de stiller spørsmål ved to av til sammen 38 innleverte verveblokker, totalt 15 personer, finner de ikke belegg for å si at det er drevet systematisk, ureglementert verving.

De mistenker heller ingen av de ansatte i SV for å ha utlevert medlemsinformasjon til uvedkommende. De har ikke funnet ut hvordan VG fikk tak i listene.

2001-JUBEL:  Stor stemning på Oslo SVs valgvake i 2001. Da pekte pila opp for alle de fire toppkandidatene Heidi Sørensen (til venstre), Heikki Holmås, Kristian Halvorsen og Akthar Chaudhry. Tirsdag blir det øye for øye og tann for tann mellom Chauhdry og Holmås på nominasjonsmøtet i Oslo SV. Arkivfoto: ERLEND AAS, SCANPIX.
2001-JUBEL: Stor stemning på Oslo SVs valgvake i 2001. Da pekte pila opp for alle de fire toppkandidatene Heidi Sørensen (til venstre), Heikki Holmås, Kristian Halvorsen og Akthar Chaudhry. Tirsdag blir det øye for øye og tann for tann mellom Chauhdry og Holmås på nominasjonsmøtet i Oslo SV. Arkivfoto: ERLEND AAS, SCANPIX. Vis mer

Fylkesstyret i Oslo SV har fått redegjørelsen presentert og har tatt den til etterretning.

Nominasjonsmøtet i Oslo SV er på tirsdag. (NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer