SV sa at denne maten kostet 18 kroner porsjonen

Men den egentlige prisen var fem ganger så høy. Dagbladet.no har regninga fra kokken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Under SVs valgkampåpning 8. august i år hyret SV inn flere titalls skolebarn fra to skoler i Oslo. Barna fikk servert et varmt måltid av Kristin Halvorsen og nestleder Øystein Djupedal.

Serveringen illustrerte et av partiets flaggsaker, nemlig gratis skolemat til alle. Pressen var på plass og fotograferte lykkelige barn som spiste og som syntes det var stor stas med mat i skolen.

Oppga lavere pris

Det ble servert ovnsbakt laks og stekte kyllingbryst med potetmos, pasta, grønnsaker, salat, saus og sitronvinaigrette som tilbehør.

Prislappen på måltidet var på mellom 18 og 23 kroner, skrøt SV.

Kristin Halvorsen fortalte media at partiet hadde bedt et cateringfirma levere maten til den prisen, for å illustrere hva slags skolemat man kan få for en billig penge. SVs påstander ble referert i media, uten at partiet protesterte på fremstillingen.

Den egentlige regningen

Men SV betalte ikke mellom 18 og 23 kroner pr porsjon. Prisen var 75 kroner pluss moms, det vil si 83,25 kroner pr porsjon. Det er nesten fem ganger så høy pris som SV hevdet de kunne få laget maten til. Prisen var i tillegg sterkt rabattert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer