JA TIL HIJAB: SV vedtok i dag at det bør være rom for å bruke symboler og religiøse plagg som ikke er ansiktsdekkende dersom de er tilpasset etatens uniformering. Her ved partileder Audun Lysbakken under SVs landsmøte. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
JA TIL HIJAB: SV vedtok i dag at det bør være rom for å bruke symboler og religiøse plagg som ikke er ansiktsdekkende dersom de er tilpasset etatens uniformering. Her ved partileder Audun Lysbakken under SVs landsmøte. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

SV sier ja til hijab

Svært tungtveiende hensyn må ligge til grunn for å innføre begrensninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): Under landsmøtet ble det bestemt at følgende blir stående i programmet:

«SV mener det skal ligge svært tungtveiende hensyn til grunn for å innføre begrensninger i retten til å bære klesplagg eller symboler som uttrykker religiøs tilhørighet. Det bør derfor være rom for å bruke symboler og religiøse plagg som ikke er ansiktsdekkende dersom de er tilpasset etatens uniformering.»

Det har tidligere vært uenighet i partiet om saken. Dagbladet skrev i går at Sosialistisk Ungdom er uenige med SV i flere saker og at de blant annet vil forby hijab i politiet.

Partileder Audun Lysbakken sa i går til Dagbladet at han er glad for at SU reiser debatt om hijab, men at han er ueing i deres standpunkt.

- Det er ingen kulturrabatt på våre verdier. For et parti som SV, er hijabdebatten naturlig. Men gevinsten er større enn bakdelen ved at noen har en uniform som er litt annerledes enn andre, sa Lysbakken.

Østensjø SV hadde fremmet et forslag som sier at bruk av hijab og andre religiøse symboler tillates i politiet så lenge slik bruk ikke hindrer uførelsen av arbeidsoppgavene. Forslaget ble avvist under landsmøtet.