- SV sikrer rødgrønt

Kristin Halvorsen mener SVs mobilisering sikrer det rødgrønne flertallet

NATTAS DRONNING: Foto: John T.Pedersen
NATTAS DRONNING: Foto: John T.Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Vi tror SVs mobilisering de siste 48 timene har sikret et rødgrønt flertall, sier Kristin Halvorsen til Dagbladet.

I følge Dagbladets valgdagsmåling ser det ut til at SV gjør et brakvalg. I følge målingene ser det ut til at SV får 9,8 prosent av stemmene - det er bedre enn i 2005 - hvor SV fikk 8,8 prosent.

Blir en triller- Åh, fy søren dette blir en spennende natt, sa Kristin Halvorsen fra talerstolen på SVs valgvake på Rockefeller.

- Jeg håper, og håper, sa Halvorsen på vei inn på Rockefeller.

Selv om målingene er gode, er Halvorsen forsiktig med å gå for hard ut: - Vi har gjort at vi kan for at velgerne skal skjønne at dette er alvor. Men målingene spriker, vi kan ikke si noe sikkert ennå, sier Halvorsen til Dagbladet.

- Målingene er veldig optimistiske, så vi belager oss på at det er høyre enn hva resultatet blir. Vi får ikke gjort noe mer nå, sier SV-lederen.

LommeknivHalvorsen peker på at dette blir en thriller ut over natten.

- Det har vært med et lag som har vært så sammensveisa. Jeg har aldri opplevd et valg uten at noen har kommet med en liten lommekniv i ryggen. I år var det ikke en antydning. Det er dette som har skapt seieren. Det har vært en veldig morsom og viktig valgkamp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.