Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- SV sikrer rødgrønt

Kristin Halvorsen mener SVs mobilisering sikrer det rødgrønne flertallet

NATTAS DRONNING: Foto: John T.Pedersen
NATTAS DRONNING: Foto: John T.Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Vi tror SVs mobilisering de siste 48 timene har sikret et rødgrønt flertall, sier Kristin Halvorsen til Dagbladet.

I følge Dagbladets valgdagsmåling ser det ut til at SV gjør et brakvalg. I følge målingene ser det ut til at SV får 9,8 prosent av stemmene - det er bedre enn i 2005 - hvor SV fikk 8,8 prosent.

Blir en triller
- Åh, fy søren dette blir en spennende natt, sa Kristin Halvorsen fra talerstolen på SVs valgvake på Rockefeller.

- Jeg håper, og håper, sa Halvorsen på vei inn på Rockefeller.

Selv om målingene er gode, er Halvorsen forsiktig med å gå for hard ut:

- Vi har gjort at vi kan for at velgerne skal skjønne at dette er alvor. Men målingene spriker, vi kan ikke si noe sikkert ennå, sier Halvorsen til Dagbladet.

- Målingene er veldig optimistiske, så vi belager oss på at det er høyre enn hva resultatet blir. Vi får ikke gjort noe mer nå, sier SV-lederen.

Lommekniv
Halvorsen peker på at dette blir en thriller ut over natten.

- Det har vært med et lag som har vært så sammensveisa. Jeg har aldri opplevd et valg uten at noen har kommet med en liten lommekniv i ryggen. I år var det ikke en antydning. Det er dette som har skapt seieren. Det har vært en veldig morsom og viktig valgkamp.

- Vi må ut av en finanskrisen med bedre løsninger for miljø og samfunnet enn de vi hadde da den begynte.
Så har jeg vel ikke hatt særlig drahjelp fra millionærer og milliardærer. Men sånn skal det være, sa Halvorsen til ellevill jubel fra SV-erne i salen.
Kristins visjon
Heikki Holmås, andreplasskandidat for SV Oslo, sier han er glad og spent for valgdagsmålingene. Han mener en rødgrønn seier må gå i honør til SV-leder Halvorsen:

- Dette har vært Kristin Halvorsens prosjekt - dette er en monomental seier for Kristin Halvorsens visjoner. Vi har fått til velferd, vi har blitt mer miljøvennlige og vi har utgjevnet de sosiale forskjellene.

Holmås mener alt mellom syv prosent og 9,8 prosent er bra for SV.
Signal i Europa

Holmås tror at det blir et signal ut i Europa om det blir en rødgrønn regjering i nye fire år:

- Hvis vi klarer dette blir vi historiske: Det er første gang siden 1969 at en flertallsregjering får sitte i en ny periode. I tillegg er hele Europas venstreside rettet mot oss, sier Holmås til Dagbladet.

- Med Soria Moria hadde vi det mest radikale erklæringen, som var et oppgjør med markedsliberalismen.

Holmås mener dette kan inspirere flere venstrepartier i Europa til å samarbeide med sosialdemokrater. Han peker på at det er snarlige valg i både Sverige og Danmark.

- Målingene er veldig optimistiske, så vi belager oss på at det er høyre enn hva resultatet blir. Vi får ikke gjort noe mer nå, sier SV-lederen. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
- Målingene er veldig optimistiske, så vi belager oss på at det er høyre enn hva resultatet blir. Vi får ikke gjort noe mer nå, sier SV-lederen. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media