Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- SV sliter ikke fordi jeg har hatt pappapermisjon

SV-leder Audun Lysbakken slår tilbake mot kritikken.

SLÅR TILBAKE: SV-leder Audun Lysbakken, mener at SVs dårlige meningsmålinger ikke har med hans fravær å gjøre.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SLÅR TILBAKE: SV-leder Audun Lysbakken, mener at SVs dårlige meningsmålinger ikke har med hans fravær å gjøre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et innlegg på bloggen sin reagerer SV-leder Audun Lysbakken sterkt på kritikken han har møtt for sin manglende synlighet som SVs leder.

«Jeg kommer aldri til å bøye meg for den kritikken. Fordi den bommer. Det er åpenbart ikke fordi jeg har hatt ni ukers pappapermisjon i deler av juni, juli og september at SV sliter på meningsmålingene. De var like lave for et år siden. Og fordi kritikken er gammeldags og konservativ.» skriver Lysbakken.

Hissig Han referer til kritikk fra kommentator Elin Ørjasæter og fra tidligere SVer Gunnar Olav Ballo, samt spørsmål han får fra ulike medier. Lysbakken skriver at det tvert i mot er en styrke med småbarnsforeldre i partiledelsen, og slår tilbake mot kritikerne.

« Det kritikerne egentlig sier er at ledende politiske verv burde forbeholdes mennesker uten barn, eller folk på 50+.» skriver SV-lederen.

Han mener en aldri ville stilt spørsmål ved permisjonen hans, dersom han var kvinne.

- Jeg ville aldri fått kritikk Han får støtte fra parlamentarisk nestleder i SV Karin Andersen.

- Hvis det var jeg som var nestleder og gikk ut i foreldrepermisjon ville jeg aldri fått denne kritikken. Fordi jeg er kvinne. Det viser at flere fortsatt tenker veldig tradisjonelt rundt kjønnsroller, sier Andersen til Dagbladet.

Hun mener det er viktig å ha en leder som prioriterer hardt.

- Det er dette vi har jobba steinhardt for så lenge. At en både skal kunne være i jobb og ha barn. Audun lever som han lærer, sier Andersen.

Nå skal derimot Lysbakken utsette de resterende permisjonsukene for å fokusere mer på den politiske høsten på Stortinget.

- Jeg er glad han slår tilbake mot kritikken. Så er jeg glad for at han nå er tilbake fra permisjonen. Samtidig håper jeg at han får såpass pusterom at han får være pappa også. Vi skal ikke spise opp et menneske 24 timer i døgnet heller, sier Andersen.

Supermennesker Leder i tankesmien Civita, Kristin Clemet skriver på sin blogg at Lysbakkens permisjon er en privat sak. Samtidig er hun uenig i Lysbakken når han skriver: «Det som ligger bak budskapet om at en leder ikke kan ta pappapermisjon er at menn egentlig kan velge bort barna sine.»

Hun mener en av og til bør velge bort en jobb eller et verv, dersom det er vanskelig å kombinere barn og jobb.

«Det kan ikke være en menneskerett å kunne ha en hvilken som helst jobb uansett livssituasjon. Mange politikere er "supermennesker"; men ingen kan være to steder samtidig.» skriver Clemet.