SV-Solhjell raser mot NRK

- Respektløst. Oppsiktsvekkende. NRK feilet stort, mener miljøministeren om klimadebatten der ingen klimaforskere fikk delta.

- KOMPLETT FEIL: Miljøminister Bård Vegar Solhjell reagerer sterkt på NRKs kildebruk i TV-programmet Debatten om klimaskepsis i forrige uke. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet.
- KOMPLETT FEIL: Miljøminister Bård Vegar Solhjell reagerer sterkt på NRKs kildebruk i TV-programmet Debatten om klimaskepsis i forrige uke. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): SVs miljøminister Bård Vegar Solhjell raser mot NRK etter forrige ukes Debatten om klimaskepsis. Der deltok en rekke politikere og miljøforkjempere. Kjemiprofessor og klimaskeptiker Ole Henrik Ellestad var invitert - men ingen klimaforskere.

- Komplett feil - Det synes jeg er oppsiktsvekkende og jeg reagerer på det. Av elleve stykker i panelet var det ikke én som forsket på det det dreide seg om. Det er naturlig å invitere en person som har kunnskapene og kan forklare. Vi som er politikere ble stående og forklare vitenskapen. Vi har god oversikt over den, men det blir komplett feil. Det er ikke et SV-standpunkt at vi har klimaendringer. Det er særlig kritikkverdig når det inviteres en person som tituleres som professor og man får inntrykk av at vedkommende representerer en slags faglig tyngde. Vedkommende hadde bare en mening i saken, sier miljøminister Bård Vegar Solhjell til Dagbladet.

Han understreker at han ikke har noe imot at en klimaskeptiker var invitert. Det er mangelen på en ekspert på fagområdet han reagerer på.

- Ville aldri skjedd i kreftdebatt Miljøministeren mener noe slikt aldri ville ha skjedd i en annen debatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer