SV-Solhjell vil bidra til å pusse opp privatskolen St. Sunniva

Men de rødgrønnes eget regelverk gjør det vanskelig. Tre departementer jobber i kveld på spreng med en løsning fram mot valget mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||

(Dagbladet): Da tre hundre elever, foreldre og lærere i dag demonstrerte for å redde St. Sunniva skole i Oslo reiste Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) rundt på valgkamp i Akershus med millioner i lomma til lokale formål.

Vil finne løsningDagbladet avslørte mandag at St. Sunniva skolestyre ville kutte over 100 skoleplasser ved Oslo-skolen. Flere i skolens ledelse fryktet av samtlige 535 elver måtte finne andre skoler.

I dag var SVs kunnskapsminister på Skedsmo videregående skole, der han annonserte at den rødgrønne regjeringen ønsker å legge om sin politikk for privatskolene, slik at St. Sunniva får gjennomført oppussingen sin.

- Hva vil du gjøre for å løse de utfordringene St. Sunniva skole stor overfor?

- Vil ser om vi kan finne en løsning som gjør at de kan få pusset opp og gjort det de trenger å gjøre med skolebyggene, sier Solhjell (SV).

Overfor Dagbladet understreker statsråden at løsningen ikke vil gjøre St. Sunniva til «et unntak» blant privatskolene, men vil være en generell endring.

Jobbes for løsning før valgetDagbladet kjenner til at byråkrater og politiske rådgivere i tre departementer i ettermiddag sitter lent over kulerammer og lovbøker for å finne ut av hvilket handlingsrom den rødgrønne regjeringen har i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer