SV spår at KrF og Venstre taper budsjettkampen

Audun Lysbakken med bønn til regjeringens støttepartier.

GLAD OG FORUROLIGET: - Jeg er glad for at KrF og Venstre har signalisert at kuttene i barnetillegget til uføre må skrinlegges, men det har vært foruroligende stille rundt raseringen av overgangsstønaden, sier SV-leder Audun Lysbakken. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
GLAD OG FORUROLIGET: - Jeg er glad for at KrF og Venstre har signalisert at kuttene i barnetillegget til uføre må skrinlegges, men det har vært foruroligende stille rundt raseringen av overgangsstønaden, sier SV-leder Audun Lysbakken. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg håper de kjemper for fordeling og miljø, men frykter at de reduserer seg selv til bremseklosser for usosial politikk. Med Høyre og Frp ved makten blir det ikke mulig å utjevne forskjeller eller vinne store miljøseire, sier Lysbakken til NTB.

Han ber Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide gå i bresjen for å omgjøre kuttene i overgangsstønaden for aleneforsørgere.

Urolig - Jeg er glad for at KrF og Venstre har signalisert at kuttene i barnetillegget til uføre må skrinlegges, men det har vært foruroligende stille rundt raseringen av overgangsstønaden, sier han.

- Ordningen får folk i utdanning og jobb, og hindrer at barn må vokse opp i fattigdom. 95 prosent av dem som mottar støtten er kvinner, tilføyer han.

Når det gjelder formuesskatten, tror Lysbakken slaget er tapt.

- Det er skuffende at sentrumspartiene ikke deler vår motstand mot store kutt i formuesskatten. Et forlik med KrF og Venstre vil øke forskjellene i Norge. Det opplegget KrF og Vestre skisserer for kutt i formuesskatten vil brolegge ferden mot ulikhetssamfunnet, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer