SV spenner buen høyt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

SV’s landsmøte er over, ledelsen ble gjenvalgt og også ellers fikk den det stort sett som den ville. SV går inn i valgkampen med klimapolitikken og nei til oljeboring i Lofoten og Vesterålen som sine to hovedsaker. Forslaget om å forby bensinbiler fra 2015 viser at partiet er dristig og villig til å utfordre velgerne, også om det koster oppslutning. Akkurat den viljen er mangelvare i norsk politikk. Blir det en ny Stoltenberg-regjering er det grunnlag for at store deler av den grønne SV-linja får gjennomslag. Den endelige uttalelsen fra landsmøtet om oljeboring i nord, fikk til slutt en form som likner et ultimatum. Her må SV få noe om ikke partileder Kristin Halvorsen helt skal miste ansikt.

Med like stor entusiasme vedtok landsmøtet å avvikle den norske militære innsatsen i Afghanistan. Det forslaget har ingen mulighet til å bli realisert de nærmeste åra. Klimapolitikken og Afghanistan viser med tydelighet hvor grensene for SV’s innflytelse går. Partiet kan påvirke og få gjennomslag i saker som handler om bistand eller som er av innenriks karakter. Når det gjelder de tunge spørsmålene i forsvars-, sikkerhets- og utenrikspolitikken er partiet satt permanent på sidelinja.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer