Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SV starter nettkampanje mot regjeringen

Sosialistisk Venstreparti setter i gang sin egen kampanje, blant annet via internett, for å få forandret regjeringens forslag til kontantstøtte. Partiet har gitt opp kampen mot støtten, og satser derfor på å samle motstanderne til et alternativt opplegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SV vil ikke at kontantstøtten skal knyttes til om barnet har barnehageplass eller ikke. Dette fører etter SVs mening til at det blir mye dyrere å velge barnehageplass enn å bruke dagmamma eller praktikant.

- Kontantstøtten må derfor gå til de foreldrene som faktisk bruker mer tid til å være sammen med barna sine, ikke til dem som velger bort barnehageplass til fordel for dagmamma, sier partileder Kristin Halvorsen.

Halvorsen mener at regjeringens opplegg straffer dem som velger barnehageplass med rundt 40 000 kroner, og at barnehagetilbudet langt på vei kan forsvinne om reformen blir gjennomført slik regjeringen ønsker.

SV setter sin lit til at Arbeiderpartiet velger å delta i debatten om kontantstøtte. Partiet mener også at det er motstand blant regjeringspartienes egne velgere til ordningen, spesielt når konsekvensene går opp for dem.

- Hadde det ikke vært for at Senterpartiet hadde snudd under regjeringsforhandlingene, hadde det ikke vært flertall for Kristelig Folkepartis opplegg. Jeg tror det er mulig å påvirke de i Sp og Venstre som er bekymret, sier SV-lederen.

Dessuten mener hun det er helt avgjørende at Ap kommer på banen om det skal være mulig å endre opplegget.

Her kan du se SVs web-sider om kontantstøtten.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!