Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SV størst i meningsmåling

SV er landets største parti i månedens måling gjort av Opinion. - Hvis dette blir valgresultatet i 2005, så blir det en Ap/SV-regjering, sier partileder Kristin Halvorsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I målingen, som er gjort for Aftenposten og NRK, får SV en oppslutning på 22,7 prosent mot Ap på 22,0 og Frp på 21,5 prosent.

Verdier

- Jeg tror vi treffer en verdimobilisering som ligger der. En ting er krigen, men dette er bredere enn som så. Dette er en reaksjon mot marked, kommers og profitt, er Halvorsens forklaring på oppslutningen.

Hun vil ikke diskutere hvem som eventuelt blir statsminister i en regjering av SV og Ap, og innrømmer at EU-saken kan bli vanskelig.

- Hvis Ap-landsmøtet velger å «rushe» EU-saken, kan det blir vanskelig å få til en ny regjering, sier Halvorsen, som har tro på at Ap vil besinne seg når det gjelder tempoet i EU-saken.

EU-saken

Tidligere SV-leder Hanna Kvanmo mener Ap er nødt til å søke allianser for å komme i posisjon. Men det blir ikke lett for noen av partiene, mener hun. Når det gjelder EU, mener hun SV må jenke seg:

- Det blir vanskeligere og vanskeligere med et EU som nærmest er hatsk mot Norge. Det må gå an å forhandle fram et resultat som er til å leve med for begge partiene, sier Kvanmo.

Fram og tilbake

SV er det største partiet på denne målingen til tross for en liten tilbakegang fra forrige måned. I forrige måling var Ap og SV like store med 22,0 prosent, mens Frp holdt stillingen som det største partiet med 24,2 prosent oppslutning. På månedens måling må Frp se seg forbigått både av Ap og SV.

Tallene for partiene er (endring fra forrige måned i parentes): Ap 22,0 (-0,9), SV 22,7 (-0,9), Frp 21,5 (-2,7), Høyre 13,2 (-0,2), KrF 7,0 (+0,2), Sp 5,4 (+0,5), Venstre 3,0 (+0,2), RV 2,2 (+0,8) og Andre 2,1 (+1,8).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media