SV tapte omkamp om lærernes arbeidstid

SVs mann i KS-styret tapte slag om lærerne.

TAPTE KAMP OM LÆRERNE: SVs mann i KS-styret forsøkte i dag å stoppe KS' forslag til ny og svært omstridt arbeidstidsavtale for lærerne. Foto: Ivar Johansens blogg.
TAPTE KAMP OM LÆRERNE: SVs mann i KS-styret forsøkte i dag å stoppe KS' forslag til ny og svært omstridt arbeidstidsavtale for lærerne. Foto: Ivar Johansens blogg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag møttes hovedstyret i Kommunesektorens organisasjon (KS) for på ny å drøfte de etterhvert så omstridte forslagene til ny arbeidstidsavtale for lærerne.

SV alene i KS Dagbladet kjenner til at Ivar Johansen fra SV i dag foreslo at KS skulle revurdere kravene organisasjonen har stilt til lærernes arbeidstid, og i stedet gå inn for å opprettholde dagens arbeidstidsavtale. Men forslaget ble, etter det Dagbladet forstår, ikke vedtatt.

Som Dagbladet skrev torsdag, ville SVs mann i KS-styret, Ivar Johansen, be om en ny runde på forslagene til lærernes arbeidstid på dagens KS-møte.

I stedet ble det, etter det Dagbladet forstår, gjort et vedtak som åpner for at KS er positiv til å møte lærerorganisasjonene på ny om arbeidstidsavtalen, før hovedoppgjøret i mars.

- Det er laget en felles uttalelse som styret har går inn for. Den kom opp uavhengig av Ivar Johansens forslag, sier Gunn Berit Gjerde (V) til Dagbladet.

Frykter streik SV-leder Audun Lysbakken skrev i forrige uke brev til partilederne Jens Stoltenberg (Ap), Knut Arild Hareide (KrF), Liv Signe Navarsete (Sp) og Trine Skei Grande (V) gjorde Lysbakken det klart at han støtter Johansens initiativ og uttrykte bekymring for konsekvensene om KS står på sitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer