Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SV tapte omkamp om lærernes arbeidstid

SVs mann i KS-styret tapte slag om lærerne.

TAPTE KAMP OM LÆRERNE: SVs mann i KS-styret forsøkte i dag å stoppe KS' forslag til ny og svært omstridt arbeidstidsavtale for lærerne. Foto: Ivar Johansens blogg.
TAPTE KAMP OM LÆRERNE: SVs mann i KS-styret forsøkte i dag å stoppe KS' forslag til ny og svært omstridt arbeidstidsavtale for lærerne. Foto: Ivar Johansens blogg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag møttes hovedstyret i Kommunesektorens organisasjon (KS) for på ny å drøfte de etterhvert så omstridte forslagene til ny arbeidstidsavtale for lærerne.

SV alene i KS Dagbladet kjenner til at Ivar Johansen fra SV i dag foreslo at KS skulle revurdere kravene organisasjonen har stilt til lærernes arbeidstid, og i stedet gå inn for å opprettholde dagens arbeidstidsavtale. Men forslaget ble, etter det Dagbladet forstår, ikke vedtatt.

Som Dagbladet skrev torsdag, ville SVs mann i KS-styret, Ivar Johansen, be om en ny runde på forslagene til lærernes arbeidstid på dagens KS-møte.

I stedet ble det, etter det Dagbladet forstår, gjort et vedtak som åpner for at KS er positiv til å møte lærerorganisasjonene på ny om arbeidstidsavtalen, før hovedoppgjøret i mars.

- Det er laget en felles uttalelse som styret har går inn for. Den kom opp uavhengig av Ivar Johansens forslag, sier Gunn Berit Gjerde (V) til Dagbladet.

Frykter streik SV-leder Audun Lysbakken skrev i forrige uke brev til partilederne Jens Stoltenberg (Ap), Knut Arild Hareide (KrF), Liv Signe Navarsete (Sp) og Trine Skei Grande (V) gjorde Lysbakken det klart at han støtter Johansens initiativ og uttrykte bekymring for konsekvensene om KS står på sitt.

- Det lærerne trenger nå er tillit og støtte, mens lærerne opplever dette som en svekkelse av sine rettigheter, sier Lysbakken og legger til:

- Det er klart at jeg frykter konsekvensene av en det KS har kommet med, og at det skal bidra til et høyere konfliktnivå.

Provosert lærerne Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at KS blant annet foreslo å endre lærernes avspaseringsordning, som blant annet gir lærerne fri mens elevene er i skoleferie.

Det ble brudd mellom KS og lærerorganisasjonene om lærernes arbeidstidsavtale etter at KS la på bordet en rekke endringer i lærernes arbeidstid. Blant annet ønsker KS at lærernes arbeidstidsordning skal endres, og åpner opp for at lærerne kan arbeide inntil 45 uker i året, mot dagens 39. I tillegg ønsker KS å gi rektorene større muligheter til å styre lærernes arbeidstid (se faktaboks).

Hele Norges coronakart