SV tar dissens i regjeringen om vikardirektivet

Blir avgjort på et ekstraordinært landsstyremøte om få dager.

DISSENS: SVs talskvinne i arbeidslivssaker Karin Andersen varsler at SV i et ekstraordinært landsstyremøte en av de nærmeste dagene sannsynligvis går inn for dissens mot vikarbyrådirektivet.  Torbjørn Grønning / Dagbladet
DISSENS: SVs talskvinne i arbeidslivssaker Karin Andersen varsler at SV i et ekstraordinært landsstyremøte en av de nærmeste dagene sannsynligvis går inn for dissens mot vikarbyrådirektivet. Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ledelsen i SV vil ta dissens i regjeringen om vikardirektivet. Dette blir avgjort på et ekstraordinært landsstyremøte om få dager. - Ledelsen anbefaler at det blir tatt dissens i saken, sier arbeidspolitisk talsperson Karin Andersen i SV til NTB.
I helga? Saken skal behandles på et ekstraordinært landsstyremøte så fort som mulig, kanskje allerede i helga, sier hun. Ifølge Andersen skal det mye til for at landsstyre går mot ledelsens innstilling. Hun sier at dette handler om at risikoen for å si ja til direktivet er for stor. - Fast jobb til flest mulig er viktigst for SV. SV går imot at Norge godtar EUs vikardirektiv fordi det vil øke risikoen for at arbeidsmiljøloven svekkes, og flere må jobbe som vikarer og færre får fast jobb, sier Andersen på SVs hjemmesider.

Bankes mandag? Etter det Dagbladet erfarer, vil regjeringen vedta det omstridte direktivet neste uke. Kanskje blir saken avgjort i underutvalget allerede mandag. Senterpartiet har også åpnet for dissens, men ikke konkludert.

TIl Rogaland Fagorganisasjonene LO, YS og Unio har sagt nei til direktivet og rådet regjeringen til å bruke reservasjonsretten i EØS-avtalen.
I morgen vil statsminister Jens Stoltenberg slåss for Aps syn på fylkesårsmøtet i Rogaland Ap. Stavanger Ap og flere andre store lokallag i Rogaland vil at regjeringen skal bruke reservasjonsretten mot direktivet.
Saken kommer opp på flere fylkesårsmøter, og både Hordaland og Sør-Trøndelag kan si nei. Men det kan bli etter at regjeringen har avgjort saken.