SV til kamp mot Se og Hør

SV protesterer mot at Se og Hør kaller seg avis og påberoper seg retten til momsfritak. Det tidligere ukebladet, som nå kommer to ganger i uka, kan bli sak i Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis Se og Hør får momsfritak, vil SV nemlig ta saken opp der.

- Hvis Se og Hør får en teknisk godkjennelse som avis, vil jeg ta initiativ til at grensene bør flyttes, sier Magnar Lund Bergo, som representerer SV i kulturkomiteen, til NRK. Han mener den nye versjonen av Se og Hør definitivt ikke er blitt en avis.

Om bildebladet nå kan regnes som en avis, er det Oslo fylkesskattekontor som skal bestemme. Den avgjørelsen må kontoret ta innen fire uker. Det kan bli vanskelig, ifølge underdirektør Olav Skjeldal hos Fylkesskattesjefen i Oslo.

- Det finnes flere definisjoner av hva som kan regnes som en avis, men det vanskelige her er å bestemme hva som er en nyhet, sier Skjeldal.

Se og Hør selv varsler rettssak dersom de ikke får momsfritak. Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, sier han ikke vil skille mellom aviser og ukeblader, men mener alle trykte ord bør slippe moms.

(NTB)