SV-topp går inn for bussing av skoleelever

For å få skoletilbud der flere snakker flytende norsk.

JA TIL BUSSING: Heikki Holmås. 
Foto: NINA HANSEN, Dagbladet
JA TIL BUSSING: Heikki Holmås. Foto: NINA HANSEN, DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Stortingsrepresentant Heikki Holmås (SV) mener elever som har for dårlige norskkunnskaper, skal få tilbud om frivillig bussing til skoler der flere snakker flytende norsk.

- Vi vil tilby frivillig bussing for de elevene som har dårligst norskkunnskaper, slik at de kan gå på en skole der flere snakker flytende norsk, sier SV-politikeren til Vårt Land.

I Århus kommune i Danmark blir seksåringer språktestet ved skolestart. De som ikke består testen, blir busset til skoler hvor elevene har gode kunnskaper i dansk. Holmås, som leder Stortingets kommunal- og forvaltningskomité, synes erfaringene fra Århus er interessante, og vil ta lærdom av dem.

Arbeiderpartiet undersøker også mulighetene for bussing av minoritetselever i Norge til skoler hvor flere prater flytende norsk. Onsdag reiser Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter Lise Christoffersen, Jan Bøhler og Håkon Haugli til Århus for å møte representanter fra kommunen, elever, foreldre og lærere på en skole.

- Vi vet at i Århus har man gjort forsøk med bussing av minoritetsspråklige. Vi tenkte rett og slett at vi skulle se og høre litt hvordan det har gått, sier innvandringspolitisk talskvinne for Arbeiderpartiet, Lise Christoffersen.

Christoffersen ser fram til å høre på de erfaringene danskene har gjort seg om ordningen, men presiserer samtidig at hun er skeptisk.

(NTB)