SV-toppene klamydiatestet

Slik vil de framstille seg som forbilder for landets gutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Alle gutter og menn bør sjekke seg for kjønnssykdommer hver gang de bytter partner, sier de to SV-toppene Audun Lysbakken (29) og Heikki Holmås (35). Selv om de to unge politikerne ikke har planer om bytte partner ønsker de å framstå som gode forbilder. Slik ønsker de å fjerne noen av tabuene som er knyttet til det å 0teste seg.

Pryl

– De som ikke tester seg for kjønnssykdommer når de får ny partner fortjener deng og pryl. Det er jentene det går utover og som har størst risiko for å bli sterile. Da er det menns fordømte plikt å teste seg, sier Holmås til Dagbladet.

I år vil godt over 20 000 nordmenn bli smittet av den lumske kjønnsykdommen. Det innebærer nesten en dobling i løpet av de siste 10 årene.

Og sommerperioden er høysesong.

Assistentlege ved Olafiklinikken i Oslo, Juan Chako (34), sier at det er et stort problem at mennene ikke tester seg. Olafiaklinikken er Norges største lavterskeltilbud for sjekk av seksuelt overførbare sykdommer.

– Jentene sier at kjærestene synes det er skummelt, sier Chako.

På søndag ble det klart hvem som skulle sitte i likestillingsminister Karita Bekkemellems (Ap) nye mannspanel. Dagen etter startet urolighetene da Se og Hør-gründer Knut Haavik fortalte Dagbladet at barn av homofile kan bli mobbeofre. Arve Juritzen reagerte sterkt på dette og kalte Haavik for en dinosaur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer