SV-topper slakter SVs valgkamp

Sentrale SV-politikere stiller igjen spørsmål ved om partiet er tjent med å sitte i regjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentrale SV-politikere kritiserer SVs valgkamp og stiller igjen spørsmål ved om partiet er tjent med å sitte i regjering.

SV seiler inn i den siste helgen før lokalvalget med stadig sviktende oppslutning på meningsmålingene. Nå slaktes valgkampen av partiets egne.

Partiets samferdselspolitiske talsmann Hallgeir Langeland tror et for svakt miljøfokus er hovedgrunnen til SVs tilbakegang.
Savner lekkasje
- For noen måneder siden trodde jeg vi skulle gjøre et brakvalg, men det har blitt for mye oppmerksomhet om Siv Jensen og Jens Stoltenberg - og ingen av dem er interessert i klima, sier Langeland til Dagsavisen.

Han er kritisk til partiets valgkamp:

- Jeg ønsker meg en budsjettlekkasje på halvannen milliard kroner til klima og jernbane, det samme som Arbeiderpartiet har lekket om til sykehusene, sier Langeland.


Svekket profil
Han mener SV er kommet i skyggen i regjering, og får sterk støtte av sentralstyremedlem Per Østvold:

- SV har vært altfor dårlig til å slåss for sine saker mot regjeringspartnerne. Vi må i større grad ta fighten med Ap og Sp om våre kjernesaker, og stole på at velgerne vil støtte oss, sier Østvold til Dagsavisen.

Han mener SVs profil svekkes av deltakelse i regjeringen:

- Når vi sitter i regjering og hele tiden må inngå kompromisser, er det med på å gjøre partiets profil utydelig. SV må være stort dersom vi skal ha innflytelse på et maktarrogant Arbeiderparti, sier Østvold, som også er leder av Transportarbeiderforbundet.

Østvold mener at SV må ha minst 10 prosent oppslutning i valget.

KLØNETE:- Det har vært litt klønete, svarte SV-leder Kristin Halvorsen under fredagens partilederdebatt på NRK om hvorfor hun ikke har greid å sette klima på dagsorden. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
KLØNETE:- Det har vært litt klønete, svarte SV-leder Kristin Halvorsen under fredagens partilederdebatt på NRK om hvorfor hun ikke har greid å sette klima på dagsorden. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

- Vi har som målsetting å gjøre det like bra som for to år siden. Ender vi lavere enn det, er det altfor dårlig, sier han.


Klønete


SV-leder Kristin Halvorsen tar nå selvkritikk på valgkampen.

- Det har vært litt klønete, svarte Halvorsen under fredagens partilederdebatt på NRK om hvorfor hun ikke har greid å sette klima på dagsorden.

- Det er jo et paradoks at mens havet stiger og isen smelter såp stiller vi kanskje ikke det viktigste spørsmålet, sa SV-lederen. (©NTB)