TREKKER SEG: Et asylforlik mellom regjeringspartiene og opposisjonspartiene på Stortinget vil ikke omfatte SV.  Her er SV-leder Audun Lysbakken på vei ut av et tidligere møte i forhandlingene sammen med parlamentarisk leder i Høyre Trond Helland, Jonas Gahr Støre (Ap) og KrF-leder Knut Arild Hareide. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET
TREKKER SEG: Et asylforlik mellom regjeringspartiene og opposisjonspartiene på Stortinget vil ikke omfatte SV. Her er SV-leder Audun Lysbakken på vei ut av et tidligere møte i forhandlingene sammen med parlamentarisk leder i Høyre Trond Helland, Jonas Gahr Støre (Ap) og KrF-leder Knut Arild Hareide. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADETVis mer

SV trekker seg fra asylforhandlinger igjen

Heller ikke MDG vil være med på forliket om innstramminger i asyl- og flyktningpolitikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De parlamentariske lederne på Stortinget presenterte et avtaleutkast for sine partigrupper onsdag. Etter gruppemøtet sa SV-leder Audun Lysbakken at det var for tidlig å si om partiet ville være med videre.

- Vi er ikke helt i mål med den diskusjonen, sa han.

Men nå har SV bestemt seg: Et asylforlik mellom regjeringspartiene og opposisjonspartiene på Stortinget vil ikke omfatte SV, opplyser partileder Audun Lysbakken til Dagbladet.

Heller ikke MDG vil være med på avtalen, skriver NTB.

De parlamentariske lederne har brukt mye tid den siste tida på å komme til enighet om et asylforlik. Forhandlingene har som mål å komme fram til en «bredest mulig enighet» om hvordan Norge skal håndtere den store pågangen av asylsøkere på grensa.

Ett av de mest krevende spørsmålene har vært hva slags grep som skal legges inn i tiltakspakka.

- Frp får gjennomslag KrF og Venstre har vært tydelige på at innstrammende tiltak må kombineres med integrering. Frp har på den andre siden sagt at det nå er innstrammende tiltak som skal til.

En kilde i Frp sier til Dagbladet at partiet har fått gjennom slag for 13 av 15 av sine forslag til innstrammingstiltak, og kaller det fullt gjennomslag.

Etter det Dagbladet erfarer, får Ap gjennom sine forslag til akuttiltak for Storskog og håndtering av tilstrømmingen på grensa mot Russland.

Dette er andre gang i år SV trekker seg fra brede forhandlinger på Stortinget.

I juni trakk de seg fra forhandlingene om Syria-avtalen, fordi de mente at avtalen som ble lagt på bordet er for lite ambisiøs.

Også Frp trakk seg fra forhandlingene, men de øvrige partiene ble da enige om å ta i mot 8000 syriske kvoteflyktninger.


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram