SV under sperregrensa

Krisemåling for Kristin Halvorsen hos NRK, men går fram i en annen måling.

Foto: Scanpix
Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Sosialistisk Venstreparti (SV) faller 1,9 prosentpoeng til 3,9 prosent og er dermed under sperregrensen, ifølge en måling som Norstat har gjennomført for NRK.

SVs fall blir imidlertid spist opp av Arbeiderpartiet, som går fram 2,1 prosentpoeng til 29,7 prosent.

Senterpartiet går fram 0,5 prosentpoeng til 5,1 prosent.

Norstats måling forNRKviser at det største opposisjonspartiet, Høyre, faller med 1,8 prosentpoeng til 26,3 prosent. Fremskrittspartiet går derimot fram 0,7 prosentpoeng til 23,6 prosent.

Kristelig Folkeparti øker sin oppslutning med 0,4 prosentpoeng og får støtte fra 4,8 prosent av velgerne.

Venstre faller 0,9 prosentpoeng og havner i likhet med SV under sperregrensen med en oppslutning på 3,6 prosent.
Partiet Rødt går fram 0,9 prosentpoeng til 2,1 prosent.

Målingen inneholder også tall som viser folks syn på norsk medlemskap i EU. 59,7 prosent svarer at de er imot norsk EU-medlemskap. 27,8 prosent vil ha Norge inn i EU, mens 12,6 prosent ikke vet hva som er best.

Sprikende målinger I en måling gjennomført av Opinion for Avisenes nyhetsbyrå (ANB), er imidlertid SV over sperregrensa.

Sosialistisk Venstreparti er partiet som går mest fram på målingen, med 1,2 prosentpoeng til 6,8 prosent. Arbeiderpartiet faller 0,6 prosentpoeng til 25,2 prosent.

Kristelig Folkeparti faller 0,9 prosentpoeng til 3,8 prosent og er dermed under sperregrensen på Opinions måling.

KrFs nestleder Dagrun Eriksen sier til ANB at hun tror trenden vil snu.

— Det er ikke unaturlig at vi går ned på målingene midt i en grunnleggende strategiprosess om hvor og hva KrF skal være, sier Eriksen.
Målingen viser at også Senterpartiet faller. Partiet nærmer seg sperregrensen med en tapt oppslutning på 0,4 prosentpoeng til 4,3 prosent.

Høyre er målingens største parti med en framgang på 0,1 prosentpoeng til 28,1 prosent. Fremskrittspartiet går fram 0,9 prosentpoeng til 22,8 prosent.

Videre viser målingen at Venstre går tilbake 0,1 prosentpoeng til 5,3 prosent, og Rødt går fram 0,1 prosentpoeng til 2,2 prosent.

Valgforsker Bernt Aardal mener målingen bekrefter at sentrum er i trøbbel.

— Sentrum sliter, og særlig KrF som er under sperregrensen på flere målinger. Dette er nok en bekreftelse på at det har blitt tøft i sentrum, sier Aardal.

(NTB)

(NTB)