Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SV under sperregrensen på ny måling

Arbeiderpartiet går fram, mens de tidligere regjeringskollegene SV og Sp sliter på et av årets siste partibarometre.

UNDER SPERREGRENSEN: De tidligere regjeringskollegene til Ap sliter fortsatt. Selv om SV går fram med beskjedne 0,1 prosentpoeng, ligger de fremdeles godt under sperregrensen på denne målingen med 3,4 prosent. Foto: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET
UNDER SPERREGRENSEN: De tidligere regjeringskollegene til Ap sliter fortsatt. Selv om SV går fram med beskjedne 0,1 prosentpoeng, ligger de fremdeles godt under sperregrensen på denne målingen med 3,4 prosent. Foto: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På meningsmålingen utført av Norstat for Vårt Land går Ap fram med 3,1 prosentpoeng sammenlignet med novembermålingen, og får en oppslutning på 34,9 prosent.

Regjeringspartiene Høyre og Frp går begge tilbake, med henholdsvis 1,0 og 0,6 prosentpoeng til en oppslutning på 27,0 og 14,7 prosent.

De tidligere regjeringskollegene til Ap sliter fortsatt. Selv om SV går fram med beskjedne 0,1 prosentpoeng, ligger de fremdeles godt under sperregrensen på denne målingen med 3,4 prosent.

Senterpartiets evalueringsrapport ser ikke ut til å ha hjulpet partiet nevneverdig. Sp går tilbake med 1,0 prosentpoeng til en oppslutning på 4,3 prosent og nærmer seg faretruende sperregrensen.

Også Venstre får seg en liten smell med en tilbakegang på 1,2 prosentpoeng til 4,5 prosent.

KrF får 5,7 prosents oppslutning, fram 0,4 prosentpoeng, mens Rødt går tilbake med 0,2 prosentpoeng til 1,1 prosent. Miljøpartiet De Grønne står på stedet hvil med en oppslutning på 3,2 prosent. (NTB)