Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SV under sperregrensen på ny måling

Sosialistisk Venstreparti får bare 3,8 prosents oppslutning på stortingsvalgmålingen Respons har gjort for Aftenposten i juni.

GÅR NEDOVER:  SV-leder Kristin Halvorsen og partiets oppslutning faller under sperregrensen på siste måling.
Foto: Espen Røst/Dagbladet
GÅR NEDOVER: SV-leder Kristin Halvorsen og partiets oppslutning faller under sperregrensen på siste måling. Foto: Espen Røst/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På kommunemålingen får partiet 4,2 prosent, et fall på 1,1 prosentpoeng, i stortingsvalgmålingen Respons har gjort for Aftenposten i juni.

Høyre er det klart største partiet på målingen med en oppslutning på 32,5 prosent. Ved kommunevalget for fire år siden fikk Høyre 19,3 prosents oppslutning.

Hovedmotstanderen Arbeiderpartiet får 28,4 prosent på målingen, mens Fremskrittspartiet faller 3 prosentpoeng til 14,9 prosent.

Senterpartiet gjør det best av de små partiene med sine 6,3 prosent. Kristelig Folkeparti får 4,7 prosent, mens Venstre får 4,6. Rødt ligger stabilt på 1,9 prosent.

(NTB)