SV-veteran frykter utladning

SV-veteran Stein Ørnhøi mener partiet sliter med forgubbing og frykter batteriene er i ferd med å gå tomme etter seks år i regjering.

MÅ LADE BATTERIENE: - Et så lite parti som SV kan nok ikke sitte i regjering i all evighet. Vi må lade batteriene, og det er den ladinga jeg nå begynner å savne, sier den 75 år gamle tidligere SV-toppen, Stein Ørnhøi, i et større intervju med Dagsavisen. Her sammen med SVs partileder Kristin Halvorsen 2008. Foto: DAGBLADET
MÅ LADE BATTERIENE: - Et så lite parti som SV kan nok ikke sitte i regjering i all evighet. Vi må lade batteriene, og det er den ladinga jeg nå begynner å savne, sier den 75 år gamle tidligere SV-toppen, Stein Ørnhøi, i et større intervju med Dagsavisen. Her sammen med SVs partileder Kristin Halvorsen 2008. Foto: DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Et så lite parti som SV kan nok ikke sitte i regjering i all evighet. Vi må lade batteriene, og det er den ladinga jeg nå begynner å savne, sier den 75 år gamle tidligere SV-toppen i et større intervju med Dagsavisen.

- Troverdighetskontoene våre i de forskjellige sakene er nå i ferd med å, om ikke bli overtrukket, så i ferd med å bli tømt, sier Ørnhøi.

Han mener SV kunne trenge fornyelse gjennom å være i opposisjon, og viser til at den rødgrønne regjeringen allerede har sittet lenge. Men seieren i slaget om Lofoten har gjort at humøret i partiet er bedre enn på lenge, mener han.

- Da vi ikke ble tråkka flate på Lofoten og Vesterålen, syns jeg veldig mye løsnet, sier Ørnhøi.

I Dagsavisen-intervjuet peker SV-veteranen på at snittalderen i medlemsmassen er høyere enn den var da partiets forløper SF ble stiftet for 50 år siden.

- Vi har hatt en veldig forgubbing. Vi er i litt for stor grad et generasjonsparti for sekstiåttere, sier han. (NTB)