SV-veteraner vil stoppe ultralyd-vedtak

Har sendt brev til landsstyret.

OSLO 19980223: Politiker Kjellbjørg Lunde medlem av Kringkastingsrådet. Alvorlig.
Foto: Bjørn Halfdansen NTB / Scanpix
OSLO 19980223: Politiker Kjellbjørg Lunde medlem av Kringkastingsrådet. Alvorlig. Foto: Bjørn Halfdansen NTB / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Selv om sentralstyret i SV denne uken sa ja til tidlig ultralyd, er striden ennå ikke over. Nå ber flere partiveteraner og sentrale medlemmer landsstyret om å avvise sentralstyrets ja.

Mandag fattet et samlet sentralstyre i SV et vedtak der de går inn for at det offentlige skal tilby ultralyd i tolvte uke for alle gravide. Dette har lenge vært et stridstema innad i regjeringen.

Men selv om sentralstyret sa ja og landsstyret i SV sannsynligvis vil følge vedtaket under sitt møte denne helgen, skriver Dagsavisen at en rekke partiveteraner og sentrale SV-medlemmer i et brev til landsstyret ber om en utsettelse og mener at saken må diskuteres på landsmøtet.

- Her er det snakk om store prinsipielle spørsmål som hører hjemme på et landsmøte, sier partiveteranen Kjellbjørg Lunde.

Brevet er undertegnet av i underkant av 30 personer som har eller har hatt verv i partiet. I tillegg til Lunde omfatter dette blant annet tidligere miljøvernminister Helen Bjørnøy, tidligere partileder Theo Koritzinsky, Oslo-politikerne Ivar Johansen og Marianne Borgen, samt de tidligere stortingsrepresentantene Torild Skard og May Hansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer