SV-veteraner vil stoppe ultralyd-vedtak

Har sendt brev til landsstyret.

OSLO 19980223: Politiker Kjellbjørg Lunde medlem av Kringkastingsrådet. Alvorlig.
Foto: Bjørn Halfdansen NTB / Scanpix
OSLO 19980223: Politiker Kjellbjørg Lunde medlem av Kringkastingsrådet. Alvorlig. Foto: Bjørn Halfdansen NTB / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om sentralstyret i SV denne uken sa ja til tidlig ultralyd, er striden ennå ikke over. Nå ber flere partiveteraner og sentrale medlemmer landsstyret om å avvise sentralstyrets ja.

Mandag fattet et samlet sentralstyre i SV et vedtak der de går inn for at det offentlige skal tilby ultralyd i tolvte uke for alle gravide. Dette har lenge vært et stridstema innad i regjeringen.

Men selv om sentralstyret sa ja og landsstyret i SV sannsynligvis vil følge vedtaket under sitt møte denne helgen, skriver Dagsavisen at en rekke partiveteraner og sentrale SV-medlemmer i et brev til landsstyret ber om en utsettelse og mener at saken må diskuteres på landsmøtet.

- Her er det snakk om store prinsipielle spørsmål som hører hjemme på et landsmøte, sier partiveteranen Kjellbjørg Lunde.

Brevet er undertegnet av i underkant av 30 personer som har eller har hatt verv i partiet. I tillegg til Lunde omfatter dette blant annet tidligere miljøvernminister Helen Bjørnøy, tidligere partileder Theo Koritzinsky, Oslo-politikerne Ivar Johansen og Marianne Borgen, samt de tidligere stortingsrepresentantene Torild Skard og May Hansen.

Landsstyremedlem og kvinnepolitisk talsperson Marthe Hammer mener det ikke er noen grunn til å sende saken til landsmøtebehandling ettersom den var oppe til behandling på fjorårets landsmøte og det der ble vedtatt at saken skulle sendes videre til nettopp landsstyret for videre behandling.

(NTB)