Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SV vil bygge heldagsskolen

Heldagsskolen er det langsiktige målet når SV foreslår en øvre grense på 15 elever per lærer i småskolen og maks 20 for resten av grunnskolen.

VIL HA HELDAGSSKOLE: SV og partileder Audun Lysbakken vil bygge heldagsskole. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIL HA HELDAGSSKOLE: SV og partileder Audun Lysbakken vil bygge heldagsskole. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reformen vil kreve nesten 3.000 nye lærere. SV mener halvparten lar seg gjennomføre i 2015, og setter av 850 millioner kroner i sitt alternative statsbudsjett.

- Vi ønsker å gjøre ettermiddagen enklere for familier med skolebarn, gi barna en mer variert skolehverdag, og vi vil hjelpe lærerne til å gi elevene best mulig undervisning, sier SV-leder Audun Lysbakken til NTB.

- En økning av antall lærere i grunnskolen er starten på det SV kaller bygging av heldagsskolen, legger han til.

Skolefrukt I tillegg legger Lysbakken 766 millioner kroner på bordet for å gjeninnføre skolefruktordningen. SV vil bruke pengene på gratis frukt og grønt til alle i grunnskolen hver dag, og et brødmåltid til alle på 1.-4. klasse.

- Heldagsskolen er den neste store velferdsreformen. Mange opplever at SFO er dyrt og av varierende kvalitet. Derfor mener vi det er riktig å jobbe for en god og gratis heldagsskole for alle barn i 1.-4. klasse, sier Lysbakken.

Lekser på skolen En utvidelse av skoledagen med to timer er neste trinn i reformen. Dette mener SV kan realiseres når flere lærere er på plass.

- Da blir det tid til å gjøre leksene på skolen og dessuten rom for fysisk aktivitet. Kombinert med sunn mat og lek blir det en variert skoledag, sier Lysbakken.

Etter det NTB forstår, vil SV dessuten senke maksprisen i barnehagene til 2.431 kroner, innføre to årlige barnehageopptak og dessuten utvide opptaket med tre måneder.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling