VIL FORTSETTE MED JENS: Heller ikke Kristin Halvorsen vil slutte som statsråd i regjering selv om hun valgnatt meldte sin avgang som SV-leder. Dagbladets rundspørring viser at over 60 prosent av SVs tillitsmannskorps mener partiet skal stille til valg med fortsatt rødgrønn regjering i 2013. Her er Halvorsen og Jens Stoltenberg fotografert rett etter partilederdebatten på i Vandrehallen på Stortinget valgnatta. Foto: Sveinung U. Ystad /Dagbladet
VIL FORTSETTE MED JENS: Heller ikke Kristin Halvorsen vil slutte som statsråd i regjering selv om hun valgnatt meldte sin avgang som SV-leder. Dagbladets rundspørring viser at over 60 prosent av SVs tillitsmannskorps mener partiet skal stille til valg med fortsatt rødgrønn regjering i 2013. Her er Halvorsen og Jens Stoltenberg fotografert rett etter partilederdebatten på i Vandrehallen på Stortinget valgnatta. Foto: Sveinung U. Ystad /DagbladetVis mer

SV vil fortsette i regjering

Et stort flertall av SVs tillitsvalgt ser aller helst at partiet går til valg på en fortsatt rødgrønn regjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for tunge tider og dårlig oppslutning ved valget er lysten til å fortsette i regjering stor i SV. Av de 690 tillitsvalgte i SV som har svart på Dagbladets rundspørring, mener hele 65,6 prosent at SV ikke bør gå ut av regjeringen.

Hele 60,8 prosent mener SV bør stille til valg i 2013 på en fortsatt rødgrønn regjering.

Få vil ut
Bare 19,6 prosent mener at SV ikke skal gå til valg på fortsatt rødgrønn regjeringen. 18 prosent mener SV bør gå ut av regjering allerede før neste valg.

Det er dermed få tillitsvalgte i SV som mener partiet skal finne tilbake til livet utenfor regjering, og som mener det er bedre å være i opposisjon.

- Det er ikke overraskende fordi vi har fått betydelig gjennomslag for våre politiske saker. Vi har hatt en bred prosess i partiet rundt regjeringsdeltakelsen, og særlig perioden 2005- til 2009 blir SV?erne mer og mer stolte av. Da tok vi viktige grep for skatt og miljø, og vi gjennomførte barnehagereformen, sier SV-leder Kristin Halvorsen til Dagbladet.

Må vise muskler
Framover mener SV-lederen at partiet må vise muskler.

- Vårt problem er at Ap ser bedre ut i våre velgeres øyne når SV har gjennomslag i det rødgrønne samarbeidet. Det er et klassisk dilemma for små partier i en koalisjon. Mot 2013 må vi vise at SV har styrke og at vi kan mobilisere, sier Halvorsen, som selv ikke lenger vil være leder når partiet går inn i en ny stortingsvalgkamp.

SV splittet
Selv om SV'erne åpenbart liker seg godt sammen med Ap i regjering, er SV'erne delt i to på spørsmålet om hvilket parti som står dem nærmest etter SV.

Riktignok er Ap størst blant SV'erne, og kan notere seg at 39 prosent av SVs tillitsvalgte mener Jens Stoltenbergs parti står dem nærmest. Men på den andre siden tar Rødt med seg hele 37,4 prosent av SVs tillitsvalgte.

Også Miljøpartiet De Grønne får mange SV-tillitsvalgte. Hele 12,6 prosent mener miljøpartiet står dem nærmeste ettter SV.