SV vil gi dusj, toalett og seng til romfolk

Regjeringen holder kortene tett til brystet og vil ikke røpe hva tiltakspakken for romfolket skal inneholde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statssekretær Pål K. Lønseth (Ap) i Justisdepartementet sa torsdag at regjeringen snart skal legge fram en tiltakspakke, men han ønsker ikke å gå inn på hva den skal inneholde.

- Jobber beinhardt SVs representant i justiskomiteen på Stortinget, Akhtar Chaudhry, sier hans parti kjemper intenst for sitt standpunkt i dette arbeidet.

- SV jobber beinhardt i regjeringen og Stortinget, og utenfor, for at tilreisende romfolk skal kunne fungere som mennesker, sier han til Aftenposten.

Han mener Norge kan innføre kortsiktige tiltak som å tilrettelegge for dusj og toalett. På lang sikt mener han at Europa har et felles ansvar for å løfte denne folkegruppen.

- Pust i bakken - Sosialpolitisk er dette et stort problem i Europa. Da gjelder det å komme med tiltak som gir romfolk et pust i bakken - adgang til dusj, toalett, en seng og en kopp suppe, sier han.

Regjeringen har tidligere foreslått at politiet skal kunne regulere tigging med tiggefrier soner og meldeplikt. Oslo kommune ønsker seg ikke noe av dette og vil heller ha totalforbud mot tigging. Det er uaktuelt, har regjeringen tidligere uttalt.

KJEMPER: Akhtar Chaudhry, SVs representant i justiskomiteen, sier at hans parti kjemper hardt for sitt standpunkt i romfolk-debatten. 
Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
KJEMPER: Akhtar Chaudhry, SVs representant i justiskomiteen, sier at hans parti kjemper hardt for sitt standpunkt i romfolk-debatten. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

(NTB)