SV vil granske egen regjering

SVs stortingsgruppe har enstemmig vedtatt å be Riksrevisjonen granske regjeringens håndtering av flykjøpsaken.

FRYKTER PENGESLUK: Hallgeir Langeland (SV) krever, sammen med andre SV-representanter, at flykjøpet gjennomgås. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
FRYKTER PENGESLUK: Hallgeir Langeland (SV) krever, sammen med andre SV-representanter, at flykjøpet gjennomgås. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

SV er livredd for en ny milliardskandale i Forsvaret, og stortingsgruppen vil derfor legge fram et forslag om at Riksrevisjonen eller andre gransker grunnlagsmaterialet for Stortingets vedtak i kampflysaken, skriver Aftenposten.

- SV har vedtatt enstemming å gå for forhåndsrevisjon av kjøpet ved hjelp av Riksrevisjonen. Er det noe den rødgrønne regjeringen ikke trenger, så er det å bli husket for en mulig fremtidig milliardskandale, sier Hallgeir Langeland, som sitter som SVs representant i kontrollkomiteen.

Vedtaket ble gjort på SVs gruppemøte i forrige uke, men er først nå blitt offentlig kjent.

Også Frp vil legge framme et forslag som nesten er identisk, men der de foreslår at Stortinget skal be Riksrevisjonen om «å foreta en særskilt undersøkelse av anskaffelsesprosessen og grunnlaget for valget av JSF».

I 2008 forutsatte de rødgrønne partiene at den øvre kostnadsrammen for flykjøpet skulle være på 42 milliarder kroner. Siden da har rammen blitt sprengt med 30 milliarder, og i tillegg frykter mange nå at driftsutgiftene i tillegg vil overstige alle tidligere anslag fra regjeringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer