MILJØMINISTER? Her poserer i hvert fall Inga Marte Thorkildsen scenevant sammen med Heikki Holmås og en elbil. Foto: Espen Røst / Dagbladet
MILJØMINISTER? Her poserer i hvert fall Inga Marte Thorkildsen scenevant sammen med Heikki Holmås og en elbil. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer

- SV vil ha Inga Marte som miljøstatsråd

Og Tora Aasland skal ut av regjeringen, ifølge DN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SV-stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen blir ny miljøvernminister så snart det er praktisk mulig, skriver Dagens Næringsliv.

Avisen skriver at planen er å la kunnskapsminister Kristin Halvorsen ta over fagfeltet fra forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland, mens Erik Solheim innskrenker seg til kun å være utviklingsminister.

Dermed blir det plass til partiets tidligere miljøpolitiske talsperson Inga Marte Thorkildsen i regjeringen som miljøvernminister, uten at det totale antall SV-statsråder endres. Thorkildsen hadde mandag første dag på jobb som stortingsrepresentant og finanspolitisk talsperson for SV etter et halvt års fødselspermisjon.

Hun sier til DN at spørsmålet om å tre inn i regjering er «ikke noe tema» og «jeg er absolutt ikke på den planeten i det hele tatt».

Ifølge DN kan skiftet skje i løpet av høsten. Argumentene for å skifte statsråder i SV-kabalen er at Thorkildsen blir sett på som ett av partiets sterkeste kort. I tillegg har hennes vararepresentant fra Vestfold, Lars Egeland, vist seg som en dyktig vikar som finanspolitisk talsmann.

(NTB)