SV vil ha omkamp om lærernes arbeidstid

SV-initiativ i KS-styret kan løse lærerkrisa.

HÅPER PÅ OMKAMP OM LÆRERKRAV: SV-leder Audun Lysbakken håper på at initiativ fra SVs mann i KS-styret mandag kan løse lærerkrisa. Nå satser han på at de andre opposisjonspartiene kjenner sin besøkelsestid og blir med på en omkamp om de omstridte kravene til arbeidstid. Her fra et møte med elever i Fusa kommune, Hordaland. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
HÅPER PÅ OMKAMP OM LÆRERKRAV: SV-leder Audun Lysbakken håper på at initiativ fra SVs mann i KS-styret mandag kan løse lærerkrisa. Nå satser han på at de andre opposisjonspartiene kjenner sin besøkelsestid og blir med på en omkamp om de omstridte kravene til arbeidstid. Her fra et møte med elever i Fusa kommune, Hordaland. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): SVs Audun Lysbakken forsøker å snu hovedstyret i KS, som krangler med lærerne om arbeidstid. Forsøket kan forhindre en storstilt lærerstreik.

Dagbladet er kjent med at Ivar Johansen, SVs mann i KS-styret, vil ta initiativ til at forhandlingene om lærernes arbeidstid skal opp på nytt i KS hovedstyre førstkommende mandag.

Forslagene fra KS om blant annet å endre lærernes avspaseringsordning har satt sinnene i kok i skole-Norge. Målet er å snu KS, og dermed finne en løsning på den vanskelige lærerkonflikten.

Går for omkamp I et brev til partilederne Jens Stoltenberg (Ap), Knut Arild Hareide (KrF9, Liv Signe Navarsete (Sp) og Trine Skei Grande (V) gjør Lysbakken det klart at det er gode grunner for at KS' forslag vil være dårlig nytt for lærerne.

I KS hovedstyret sitter medlemmer fra flere politiske partier. Ap, KrF, Sp, V og SV utgjør et flertall i styret. Nå håper Lysbakken at disse partiene vil gå for en omkamp om arbeidstidsbestemmelsene.

- Jeg har valgt å gjøre de andre partilederne for opposisjonspartiene oppmerksomme på dette initiativet fra Ivar Johansen. Nettopp fordi jeg har sett at det har kommet mange kritiske bemerkninger fra også andre partier, sier Lysbakken til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer