SV vil ha sluttpakker for prostituerte

Uttalelse fra landsstyret.

SEXKJØP FORBUDT: Prostituerte skal få hjelp inn i ny jobb, mener SV. Foto: SCANPIX
SEXKJØP FORBUDT: Prostituerte skal få hjelp inn i ny jobb, mener SV. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

SV mener myndighetene må gi sluttpakker til prostituerte for å få dem over i annen virksomhet. Landsstyret ser dette som en logisk oppfølging av loven om forbud mot sexkjøp.

En slik sluttpakke må være skreddersydd og individuelt tilpasset og inneholde det den enkelte trenger for å komme seg ut av prostitusjonen, heter det i en uttalelse fra landsstyret i dag.

Det er Nettverk mot prostitusjon og handel med kvinner som opprinnelig står bak forslaget om sluttpakker, som SV nå henger seg på og gjør til sitt.

- Sluttpakker kan inneholde hjelp til å få bukt med rusmisbruk, medisinsk oppfølging, hjelp til utdannelse, arbeid og bolig. Det vil være nødvendig med tett oppfølging, kanskje over lengre tid, i nært samarbeid med de prostituerte selv, heter det i uttalelsen.

Loven om forbud mot sexkjøp trådte i kraft 1. januar og har ført til at mange gateprostituerte har forlatt Norge eller lagt virksomheten innendørs.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer