Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SV vil ha svar om kjempesprekk i Nordsjøen

Olje- og energiministeren må foreta en bred gjennomgang av lønnsomheten på norsk sokkel, sett i lys av kjempesprekken på Martin Linge-feltet, krever SV.

KREVER SVAR: Audun Lysbakken vil ha svar på hvordan Martin Linge-feltet kan bli 85 prosent dyrere enn planlagt.


Foto: Hans Arne Vedlog
KREVER SVAR: Audun Lysbakken vil ha svar på hvordan Martin Linge-feltet kan bli 85 prosent dyrere enn planlagt. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Den sterkt forsinkede utbyggingen av Martin Linge-feltet i Nordsjøen ligger an til å bli hele 85 prosent dyrere enn planlagt og vil koste over 56 milliarder kroner, står det i statsbudsjettet som ble lagt fram i dag.

Nå må olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) komme på banen, krever SVs Lars Haltbrekken, som mandag oversendte flere spørsmål til statsråden.

KAKE: Slik er statsbudsjettet fordelt forklart via en marsipankake. Vis mer

– Hvilke tiltak har ministeren iverksatt for å få kostnadene under kontroll, og hvilken oljepris er nødvendig for at staten skal gå i pluss ved Martin Linge-utbyggingen? spør Haltbrekken.

Han viser til at oljeprisen ifølge operatøren må ligge på minst 59 dollar fatet for at feltet skal bli lønnsomt.

– Vil statsråden, i lys av den gigantiske kostnadssprekken ved Martin Linge-utbyggingen, ta initiativ til en bredere gjennomgang av lønnsomheten på norsk sokkel i årene framover? spør Haltbrekken videre.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media