SV vil kriminalisere horekunder

Vil kjempe for at horekunder kan straffes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Med et klart flertall på SVs landsmøte ble det vedtatt å gå inn for å kriminalisere horekunder.

Flertallet på landsmøtet går dermed imot sin egen leder, Kristin Halvorsen, som stemte mot en kriminalisering av de som kjøper sex.

I vedtaket står det:

- Så lenge kjøp av seksuelle tjenester er tillatt, vil Norge være et ettertraktet mål for menneskehandel og trafficking av utenlandske prostituerte.

Landsmøtet mener at et lovforbud mot kjøp av seksuelle tjenester vil bevisstgjøre og endre menns holdninger.

Nestlederkandidat og sentralstyremedlem, Ingrid Fiskaa, er svært fornøyd med vedtaket.

- Ja, jeg er selvsagt veldig fornøyd. Dette er noe som SU har stått for lenge. Dette er et veldig viktig vedtak fordi det er helt feil prinsipp at det å skulle kjøpe seksuelle tjenstester er lovlig. Det er i seg selv ganske ille, sier nestlederkandidat og sentralstyremedlem Ingrid Fiskaa.

Hun fortsetter:

MOT KRISTIN: Flertallet under SVs landsmøte gikk imot Kristin Halvorsen og vedtok å kjempe for kriminalisering av horekunder. Foto: Scanpix, Knut Falch.
MOT KRISTIN: Flertallet under SVs landsmøte gikk imot Kristin Halvorsen og vedtok å kjempe for kriminalisering av horekunder. Foto: Scanpix, Knut Falch. Vis mer

- Det som nå er viktig er hva vi gjør for å stoppe mennskehandel og prostitusjon. Dette vedtaket kan bidra til at en kan redusere grunnlaget for prostitusjon. Jeg tror at vedtaket om å kriminalisere horekunder kan bidra til at Norge kan bli et mindre interessant land å drive trafficking i, kommenterer Fiskaa.

Under forrige SV-landsmøte ble forslaget om slik kriminalisering nedstemt, den gang var det frykt for mer vold og overgrep mot prostituerte som snudde landsmøtet.

Dagbladet.no kommer med mer. Hva mener du om vedtaket?

SV vil kriminalisere horekunder

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer