SV vil legge ned pelsdyr- næringa med tvang

Gir pelsbøndene frist til 2019.

PELSDYRPLAN: SV mener eneste middel for å unngå at pelsdyr blir funnet skadde, syke og uten behandling, er at næringa må avvikles. Nå foreslår de en plan. Her har Dyrebeskyttelsen og Nettverk for dyrs frihet avdekket en rev uten øre. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge og Nettverk for dyrs frihet
PELSDYRPLAN: SV mener eneste middel for å unngå at pelsdyr blir funnet skadde, syke og uten behandling, er at næringa må avvikles. Nå foreslår de en plan. Her har Dyrebeskyttelsen og Nettverk for dyrs frihet avdekket en rev uten øre. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge og Nettverk for dyrs frihet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Pelsdyrnæringen skulle rydde opp. Det klarer de tydeligvis ikke. Tålmodigheten til @SVparti er for lengst slutt. Pelsdyrfarmene bør stenges.», skrev SV-leder Audun Lysbakken på Twitter tidligere i forrige uke etter nye avsløringer om skadde og syke dyr på norske pelsdyrfarmer. Sammen med Arbeiderpartiet er SV for en avvikling av pelsdyrnæringa i Norge.

Regjeringspartner Senterpartiet sier det er uaktuelt å legge ned bransjen.

Pelsdyrplan SV foreslår nå en pelsdyrplan der bransjen gradvis skal trappes ned før den skal forsvinne helt i 2019:

• Forbud mot å etablere nye anlegg fra 2015.• Ha gradvis nedtrapping av subsidiene, pengene skal heller brukes til overgangsordninger fram mot 2019.• Hvis farmene ikke er borte i 2019, skal de legges ned med tvang.

- Disse fristene er ikke absolutte, men vi mener det er viktig å gi beskjed i god tid. Vi tar næringa på alvor og mener den bør få handlingsrom til avvikle og omstille seg. Næringa må ikke føle seg lurt, sier SVs næringspolitiske talsmann Alf E. Holmelid til Dagbladet.

Det er rundt 300 pelsdyrfarmer i Norge i dag. Næringa subsidieres med rundt 40 millioner kroner årlig. De fleste oppdretterne har pelsdyr som en biinntekt. SV mener det nå foreligger så mye kunnskap og faglige argumenter for at næringa bør legges ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer