SV vil stoppe Israel-fradrag

Skattefradrag for gaver som støtter bosettere på Vestbredden.

VIL FJERNE SKATTEFRITAK: 
Heikki Holmås, SV,  under lunsjpausen i NHOs årskonferanse i Operaen i Oslo onsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
VIL FJERNE SKATTEFRITAK: Heikki Holmås, SV, under lunsjpausen i NHOs årskonferanse i Operaen i Oslo onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

SVs finanspolitiske talsmann Heikki Holmås vil stoppe skattefradrag for gaver som støtter bosettere på Vestbredden.

Kristne organisasjoner i Norge samler årlig inn flere titalls millioner kroner til støtte for Israel. Enkelte av disse organisasjonene gir alt eller mye av pengene til jødiske bosetninger på Vestbredden.

- Det kan ikke være slik at den norske staten gir skattefradrag for å støtte den ulovlige okkupasjonen av Vestbredden, sier Holmås til Dagens Næringsliv.

Organisasjonene står på Skatteetatens liste over frivillige organisasjoner hvor gaver gir rett til skattefradrag for støtte opp til 12.000 kroner.

- Vi kan ikke ha skattefradrag for å støtte dem som «ulovlig» røver landet fra palestinerne. Hele Stortinget har vært opptatt av å hindre at penger fra Norge finansierer kriminalitet i utlandet. Når vi vet hvordan enkelte bosetter oppfører seg og at de annekterer andres land, kan vi definitivt slå fast at det de driver med er kriminelt i henhold til folkeretten, sier Holmås.

Daglig leder John Skåland ved Karmel-instituttet i Moi i Rogaland, forteller at hans organisasjon i fjor samlet inn rundt 700.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer