Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SV vil stoppe kronprins-hytte

Sammenligner med Røkkes hytte - Vest-Agder SV vil få Helen Bjørnøy til å stoppe utbygging i strandsonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit fant i sommer drømmetomta for feriehytte på Flekkerøy i Kristiansand. Nå vil ledelsen i Vest-Agder SV hindre at hytta blir bygget i strandsonen av eiendommen, skriver Aftenposten i dag.

- Jeg ser flere paralleller mellom Røkke-utbyggingen i Asker og den som vil komme hvis kronprinsparet opprettholder sitt ønske om å bygge en fritidsbolig på Flekkerøy, sier fylkesleder Gro Hareide i Vest-Agder SV til avisa.

Fylkeslaget melder at de vil ta saken helt opp til miljøvernminister Helen Bjørnøy. Eiendommen Naudetangen, som til nå har vært eid av NRK, er 42 mål, hvorav 10 mål er strandsone.

Fylkeslaget sier at de ikke er imot selve kjøpet, men vil hindre at hytta blir bygget på noen av de 10 målene som defineres som strandsone.

- Allmenhetens mulighet til ferdsel blir begrenset i stor grad. Det blir dessuten et stort inngrep i naturen. Jeg ønsker selvfølgelig at kongefamiliens medlemmer skal få seg hytter og hus, men det er påtagelig at kongelige og folk som Røkke får spesialordninger, sier Hareide til Aftenposten.

VIL STOPPE: Vest-Agder SV vi hindre at kronprinsparet legger hytta si til strandsonen av den 42 mål store tomta Naudetangen på Flekkerøy.
RØKKE: Lokallaget mener kronprinsparet ikke skal få flere fordeler enn folk flest, og henviser til at kommunen tidligere har gitt hyttebyggere signaler om at det ikke engang er noen vits å sende inn søknad om bygging i samme område.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling