SV vil stoppe Mette-Marits drømmehytte

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon drømmer om å bygge sitt ferieparadis i strandsonen på idylliske Flekkerøy ved Kristiansand. Men det kan det fort bli bråk av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

nSV i Kristiansand har allerede reagert sterkt på ryktene om kronprinsparets byggeplaner ved Naudetangen på Flekkerøy, og får støtte i nærmiljøet.

-  Vi ønsker ikke at tomta skal omreguleres, og at det gjøres forskjell på kongelige og andre. Hvis kronprinsparet mener de trenger ti mål, betyr det at de også må gå inn på friområdet. Vi sier jo stort sett nei til hytter i strandsonen, sier SVs formannskapsmedlem Gro Hareide til Dagbladet.

Kommunen kjøper

Avisa Fædrelandsvennen brakte i går nyheten om at kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon har vært på besøk på den såkalte NRK-tomta på Flekkerøya for å ta en nærmere titt på stedet.

De falt for plassen, og er interessert i å overta, sier juridisk konsulent Jon Holt i Kristiansand Eiendom til avisa. Han regner med at kommunen kan overta eiendommen fra NRK en eller gang før jul. Deretter vil kommunen omregulere og selge deler av eiendommen til kronprinsparet.

Kristiansand Eiendom forvalter Kristiansand kommunes eiendommer, og skal ha påtatt seg å få tak i eiendommen etter en henvendelse fra Slottet på seinsommeren.Kronprinsparets informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen sier det ikke er inngått noen avtaler om landsted. Paret har ifølge Gjeruldsen sett på flere alternativer.

-  Jeg har ikke mer å si til dere, sier Gjeruldsen.

Til allment bruk

 KOMMUNAL HJELP:  Kristiansand Eiendom har tatt på seg jobben å få hånd om den såkalte NRK-tomta på idylliske Flekkerøy. Tomta har uvanlig sentral beliggenhet og kort vei til byen. Eiendommen er på totalt 40 mål og har over en kilometer strandlinje. Det er bare det offentlige området på cirka ti mål med 150 meter strandlinje som skal omreguleres til fritidsbebyggelse og eventuelt selges til kronprinsparet. Foto: Fædrelandsvennen
KOMMUNAL HJELP: Kristiansand Eiendom har tatt på seg jobben å få hånd om den såkalte NRK-tomta på idylliske Flekkerøy. Tomta har uvanlig sentral beliggenhet og kort vei til byen. Eiendommen er på totalt 40 mål og har over en kilometer strandlinje. Det er bare det offentlige området på cirka ti mål med 150 meter strandlinje som skal omreguleres til fritidsbebyggelse og eventuelt selges til kronprinsparet. Foto: Fædrelandsvennen Vis mer

I flere tiår hadde kringkastingen sin mellombølgesender på øya.

SV-politikeren Gro Hareide synes det er hyggelig hvis kronprinsparet får seg hytte i Kristiansand, men hun kan ikke skjønne at det er en kommunal oppgave å hjelpe paret.

Hvis saken kommer til politisk behandling, vil hun protestere kraftig på å omregulere en strandeiendom til fritidsformål for de kongelige. Signalet så langt fra Høyre er derimot at det er hyggelig at kommunen kan hjelpe de kongelige med å finne et egnet landsted i kronprinsessens hjemby.

Avskjermet

Skjærgårdseiendommen ligger ideelt til for ferierende som ønsker å være helt for seg selv, samtidig som sikkerheten enkelt kan ivaretas.

Hareide har nå fått uventet støtte fra beboere på Flekkerøya, som ikke akkurat er kjent for å være SV-terreng.

HYTTEDRØM: Kronprinsesse Mette-Marit er på hyttejakt på Sørlandet. Kronprinsparet har sett på flere eiendommer.