SV vil stoppe Mette-Marits drømmehytte

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon drømmer om å bygge sitt ferieparadis i strandsonen på idylliske Flekkerøy ved Kristiansand. Men det kan det fort bli bråk av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

nSV i Kristiansand har allerede reagert sterkt på ryktene om kronprinsparets byggeplaner ved Naudetangen på Flekkerøy, og får støtte i nærmiljøet.

-  Vi ønsker ikke at tomta skal omreguleres, og at det gjøres forskjell på kongelige og andre. Hvis kronprinsparet mener de trenger ti mål, betyr det at de også må gå inn på friområdet. Vi sier jo stort sett nei til hytter i strandsonen, sier SVs formannskapsmedlem Gro Hareide til Dagbladet.

Kommunen kjøper

Avisa Fædrelandsvennen brakte i går nyheten om at kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon har vært på besøk på den såkalte NRK-tomta på Flekkerøya for å ta en nærmere titt på stedet.

De falt for plassen, og er interessert i å overta, sier juridisk konsulent Jon Holt i Kristiansand Eiendom til avisa. Han regner med at kommunen kan overta eiendommen fra NRK en eller gang før jul. Deretter vil kommunen omregulere og selge deler av eiendommen til kronprinsparet.

Kristiansand Eiendom forvalter Kristiansand kommunes eiendommer, og skal ha påtatt seg å få tak i eiendommen etter en henvendelse fra Slottet på seinsommeren.Kronprinsparets informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen sier det ikke er inngått noen avtaler om landsted. Paret har ifølge Gjeruldsen sett på flere alternativer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer