SV vurderer mistillit mot Siv Jensen

SV mener at finansminister Siv Jensen har feilinformert Stortinget i SSB-saken. Nå vurderer partiet å stille mistillitsforslag mot ministeren.

Finansminister Siv Jensen etter de åpne høringene i Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget om håndteringen av omorganiseringen i SSB.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Finansminister Siv Jensen etter de åpne høringene i Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget om håndteringen av omorganiseringen i SSB. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for at SV vurderer mistillit, er uttalelser Siv Jensen kom med i fjor, og som hun har gjentatt siden, skriver VG.

Uttalelsene går ut på at Jensen flere ganger har sagt at hennes departement siden januar har advart tidligere SSB-sjef Christine Meyer mot å gå for fort fram med endringene hun ville gjennomføre i byråets forskningsavdeling. Hun gjentok dette sist på onsdagens åpne høring.

SVs Torgeir Knag Fylkesnes, som sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, viser til et dokument fra 4. mars der ekspedisjonssjef Amund Holmsen skriver «at det er nødvendig å sette i gang en slik prosess nå». Han skriver også at prosessen med omorganisering ikke kom i konflikt med utredningen fra Statistikklovutvalget, som Jensen har sagt hun ville vente på før omorganiseringen av SSB.

– Finansministeren har gjentatte ganger sagt at departementet ville at dette skulle stilles i bero fra januar. Her står det helt tydelig at departementet sier kjør på i mars. Her tar vi helt tydelig Siv Jensen i direkte feil, og hun forsøker å villede Stortinget, mener Fylkesnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer