- Svært alvorlig og trist for alle parter

Høyre skriver at de vil arbeide videre for å ivareta ofrene på best mulig måte.

OVERRASKET OG SKUFFET: Kommunikasjonssjef i Høyre Sigbjørn Aanes (t.v. i bildet) sendte mandag ut en pressemelding der han skriver at Høyre er svært overrasket og skuffet over at en av deres ansatte og tillitsvalgte har begått slike handlinger. Her fotografert med Høyre-leder Erna Solberg ved en annen anledning. Foto: Berit Roald / Scanpix
OVERRASKET OG SKUFFET: Kommunikasjonssjef i Høyre Sigbjørn Aanes (t.v. i bildet) sendte mandag ut en pressemelding der han skriver at Høyre er svært overrasket og skuffet over at en av deres ansatte og tillitsvalgte har begått slike handlinger. Her fotografert med Høyre-leder Erna Solberg ved en annen anledning. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Høyre sendte i dag ut en melding i lys av at bystyrepolitiker i Drammen Tor Johannes Helleland (H) innrømmet at det er han som urettmessig har fått tilgang på flere kvinners private bilder, og publisert disse på et pornografisk nettsted.

Gruppeleder i Drammen Høyre, Johan Baumann, uttalte seg tidligere i dag til Dagbladet, på vegne av Høyres bystyregruppe i Drammen.

- Det verste er selvsagt handlingen, men også hensynet til at dette var en gutt som hadde en lys fremtid i politikken fremfor seg, sier Baumann.

Slik lyder meldingen fra Høyre:

«Høyre ble lørdag 27. juli kjent med at det var Tor Johannes Helleland som var omtalt i VG samme dag. Tor Johannes Helleland har vært engasjert som kommunikasjonsrådgiver i Høyres Hovedorganisasjon. Dette er en sak som er svært alvorlig og trist for alle parter. Vi er svært overrasket og skuffet over at en av våre ansatte og tillitsvalgte har begått slike handlinger.

Vi har siden lørdag arbeidet med å få oversikt over situasjonen. Samtidig startet vi arbeidet med å etablere et tilbud om profesjonell hjelp til ofrene. Tilbudet omfatter juridisk, datafaglig og helsemessig bistand. Tilbudet er basert på faglige råd partiet har innhentet om hvordan saken bør håndteres overfor ofrene.

Søndag kontaktet vi Søndre Buskerud politidistrikt og formidlet at vi hadde gjennomført samtaler med Helleland. Vi understreket at partiet vil stille informasjon og nødvendige ressurser til rådighet for politiet. Vi ba om å bli kontaktet snarest mulig. Vi er glade for at Riksadvokaten har tatt tak i saken og at politiet har varslet at de vil gå inn i saken på nytt.

Tor Johannes Helleland har trukket seg fra alle sine verv og vil ikke returnere til sitt kortidsengasjement i Høyre. Fra Høyres side arbeides det videre med å ivareta ofrene på en best mulig måte. Saken håndteres av partiets nestleder Jan Tore Sanner og partiets generalsekretær Lars Arne Ryssdal.», skriver kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes i Høyre.

- Nødvendig at han sto frem - For det første er det trist for han og ikke minst for jentene som er involvert. Det er også trist for hans politisk aktive familie, men jeg tror ikke det vil gå utover foreldrene, fordi alle vet at slike hendelser kan ramme alle, sier Frank Aarebrot, professor i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen, til Dagbladet.

Aarebrot tror ikke denne hendelsen vil gå påvirke Høyre eller Hellelands profilerte politiker-foreldre.

- Ingen politiske motstandere vil ta opp en slik sak, nettopp fordi den ikke har politisk innhold, sier han.

Professoren mener det var lurt av Helleland å stå frem, og sier det er umulig å holde slike ting skjult for offentligheten.

- Det var nødvendig at han sto frem, det er umulig å la sånne ting ligge. Han måtte stå frem så andre politikere slipper mistanke, sier han.

Valgforsker Anders Todal Jenssen tror dette er en kortvarig skandale som vil gå over nå som man ikke har muligheten til å spekulere.

NØDVENDIG Å STÅ FREM: Professor Frank Aarebrot mener det var nødvendig av Tor Johannes Helleland å stå frem i media. Foto: Kjell Herskedal / Scanpix
NØDVENDIG Å STÅ FREM: Professor Frank Aarebrot mener det var nødvendig av Tor Johannes Helleland å stå frem i media. Foto: Kjell Herskedal / Scanpix Vis mer