POLITI-SKANDALEN:  - Det var viktig at Spesialenheten slo fast at Robin Schaefer varslet helt legitimt, sier Kjetil Rekdal, leder for Politiets Fellesforbund i Hordaland, Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet
POLITI-SKANDALEN: - Det var viktig at Spesialenheten slo fast at Robin Schaefer varslet helt legitimt, sier Kjetil Rekdal, leder for Politiets Fellesforbund i Hordaland, Foto: Gunnar Hultgreen / DagbladetVis mer

- Svært alvorlig

Politiforeningen i Bergen er ikke overrasket over at Hordaland politidistrikt er i lagt en foretaksstraff etter Monika-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Spesialenhetenes foretaksstraff på 100.000 kroner til Hordaland politidistrikt er vi ikke overrasket over. Det var som forventet, sier Kjetil Rekdal, leder av Politiets Fellesforbunds avdeling ved Hordaland politidistrikt.  

Samtidig er Rekdal glad for at Spesialenheten gir politioverbetjent og varsler Robin Schaefer full oppreisning.  

- Spesialenheten er klar på at Robin Schaefer varslet helt legitimt, og det var viktig, sier Rekdal.  

Fagforeningslederen er tydelig på at det nå må gjøres endringer ved Hordaland politidistrikt.  

- Vi har seks pågående varslingssaker ved Hordaland politidistrikt. Riksadvokaten har i sin rapport som kom for et par uker siden slått fast at vi må lære av Monika-saken. Spesialenheten gir Hordaland politidistrikt en foretaksstraff, men straffer ikke enkeltpersoner. Vi har ikke fått svar på som virkelig skjedde i forbindelse med gjenopptakelsen av Monika-saken, sier Rekdal.  

- Alle fakta er ennå ikke på plass. sier Rekdal til Dagbladet. Men  med foretakstraffen og kritikken som er fremkommet er det er allerede klart at her er det gjort feil som må medføre konsekvenser for ledelse og system.  

- Hva mener du om rapporten fra Spesialenheten og foretaksstraffen?  

- Vi har hatt den forventning at Spesialenhetens gjennomgang av saken har vært grundig og objektiv. Vi tar avgjørelsen om foretaksstraff til etterretning, sier Rekdal.