Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Svært alvorlig

Flyktninghjelpen vurderer hele tiden hva som skal til for at de evakuerer sine ansatte fra Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KABUL (Dagbladet.no): Landdirektør for Flyktninghjelpen i Afghanistan, Ann Kristin Brunborg, var også tilstede på møtet på ambassaden i Kabul i dag da det ble informert om den alvorlige terrortrusselen. Hun er skremt av de mange truslene mot utlendinger i Afghanistan. 

- Vi tar disse truslene svært alvorlig. Vi har nå et veldig begrenset liv i Kabul. Vi går ikke ut på restauranter, og vi er utrolig forsiktige med hvor vi legger møter til, sier Brunborg.  Hun har arbeidet i Kabul siden mai 2006. 

- Jeg opplever absolutt sikkerhetssituasjonen som verre enn tidligere. Vi diskuterer hele tiden hva som skal til for at vi evakuerer våre ansatte, sier Brunborg.

På tross av alt det negative som skjer, får Flyktninghjelpen fortsatt hjulpet mange mennesker rundt omkring i det krigsherjede landet, understreker Brunborg.

Hun er imidlertid ikke enig i at de mange selvmordsaksjonene er et tegn på at Taliban og andre opprørere er desperate.

Hun mener opprørerne er på offensiven og har kraft til å gjennomføre stadig flere angrep. 

Flyktninghjelpen har nettopp fått mer penger fra det norske utenriksdepartementet til flere sikkerhetstiltak for deres hjelpearbeidere. Pengene skal blant annet brukes til å forbedre bilene og kommunikasjonsutstyr.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media