Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombefunn i Ski

- Svært alvorlig

Politiet har igangsatt en omfattende etterforskning.

POLITI: Konstituert politidirektør Håkon Skulstad møter pressen i forbindelse med bombepakken som ble sendt til politiet på Ski. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
POLITI: Konstituert politidirektør Håkon Skulstad møter pressen i forbindelse med bombepakken som ble sendt til politiet på Ski. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble det funnet en mistenkelig pakke som ble sendt til politihuset i Ski i Akershus. Tidligere i dag bekreftet politiet at den inneholdt en bombe.

- Dette er en svært alvorlig situasjon for politiet og den er ubehagelig for alle ansatte. Vi vet per i dag ikke hvem som står bak. Det er igangsatt en omfattende etterforskning i samarbeid med PST, sier konstituert politidirektør Håkon Skulstad på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

- Jeg har bedt alle politimestere om å iverata sine ansatte i situasjonen vi er i nå.

Tiltak

Han vil ikke kommentere hvilke tiltak som blir gjort fra politiet sin side.

- Det viktigste nå er at det blir gjort en rekke tiltak. Det er Øst-politidistrikt som leder etterforskningen i samarbeid med PST.

Skulstad ville heller ikke kommentere om de har hevet sikkerheten ved andre politistasjoner.

På spørsmål om det er en profesjonell eller en amatør som står bak, sier han at de ikke ønsker å kommentere dette.

- Men at det er noe de jobber med å finne ut av. Vi er ikke kjent med at det har vært noen trusler i forkant.

BOMBEN PÅ SKI: Konstituert politidirektør Håkon Skulstad forteller om siste nytt om bombepakken som ble sendt til politiet på Ski. Her fra en pressekonferanse torsdag ettermiddag i Oslo. Video: Emilie Rydning, Dagbladet Vis mer Vis mer

Fungerende politidirektør Håkon Skulstad og seksjonssjef Jørn Schjeldrup holder pressekonferanse klokken 16 i forbindelse med bombepakken som ble sendt til politiet på Ski.

Bombefunn i Ski

- Bomba var konstruert for å detonere ved åpning, og var en såkalt improvisert eksplosiv innretning (IED), sa politimester Jon Steven Hasseldal i Øst politidistrikt på en pressekonferanse i dag.

Det betyr i alle hovedsak at det er ei hjemmelaget bombe, men politiet vil i dag ikke si noe om konstruksjonen av bomba av hensyn til etterforskningen av saken.

Politiet mener sprengladningen hadde til hensikt å skade og at den hadde potensial til å skade politiansatte.

Det er iverksatt ekstra sikkerhetstiltak for enkelte ansatte etter hendelsen.

Ingen er siktet, pågrepet eller mistenkt for å ha sendt bomba til politiet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!