Vedum om alarmerende polititall:

- Svært alvorlig

Sp-Trygve ber regjeringen være ærlig om problemene i politiet, etter nye tall som viser at titusenvis av oppdrag ikke blir løst fordi politiet mangler kapasitet.

KRITISK: Partileder Trygve Slagsvold Vedum i Senterpartiet er kritisk til utviklinga i politiet.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
KRITISK: Partileder Trygve Slagsvold Vedum i Senterpartiet er kritisk til utviklinga i politiet. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Regjeringen skryter av en storstilt satsing på politiet. Likevel peker flere piler i feil retning for politiet etter årene med politireform - i alle fall foreløpig.

Nå viser helt nye tall fra Politidirektoratet at politiet dropper å sende ut folk i titusenvis av oppdrag, fordi de ikke har kapasitet.

Antallet oppdrag som droppes fordi politiet ikke har kapasitet, har økt jevnt siden 2015.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener tallene er urovekkende.

- Jeg synes det er svært alvorlig. Hadde det bare vært ett tall, men det bekrefter dessverre det vi har sett også fra andre tall og statistikker, sier Vedum.

- Det bekrefter også det alle tillitsvalgte i Politiets Fellesforbund sine lokallag sier. Hovedforklaringa er at det man har sminka som «nærpolitireformen», er mye dyrere enn det regjeringa er villig til å betale for, sier Vedum.

Tallene Dagbladet omtalte mandag, viser at den totale oppdragsmengden som loggføres av politiets operasjonssentraler, har gått ned med 44 000 oppdrag fra 2015 til 2018, samtidig som antallet oppdrag som ikke løses fordi politiet ikke har kapasitet har gått opp med litt over 5000 oppdrag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer