Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Svært alvorlige nyheter

Det er oppdaget nye lekkasjer ved det ulykkesrammede atomkraftverket i Fukushima i Japan.

NYE PROBLEMER:  Problemene ved atomkraftverket i Fukushima i Japan tar ikke slutt. Her sjekker arbeidere i beskyttelsesdrakter måleren som viser vannivået ved reaktor nummer 1 Foto: REUTERS/Tokyo Electric Power Co/Scanpix
NYE PROBLEMER: Problemene ved atomkraftverket i Fukushima i Japan tar ikke slutt. Her sjekker arbeidere i beskyttelsesdrakter måleren som viser vannivået ved reaktor nummer 1 Foto: REUTERS/Tokyo Electric Power Co/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge energiselskapet TEPCO har kjølevann rent ut av tanken som omslutter reaktor 1.

Det kan bety større risiko for nedsmelting av brenselstavene. Men så langt tyder ikke temperaturmålinger på at dette er i ferd med å skje.

I tillegg er det oppdaget en lekkasje fra en betongbeholder i nærheten av reaktor 3. Radioaktivt vann har rent ut i havet, men lekkasjen er nå stanset, og TEPCO jobber med å finne ut hvordan den oppsto.

Opplysningene om nye problemer ved Fukushima-kraftverket skaper bekymring.

- Dette er svært alvorlige nyheter og viser at situasjonen fortsatt er ustabil, over to måneder etter tsunamien, sier Frode Pleym i Greenpeace Japan.

Målinger av temperatur og vannivå i reaktorene har fått mange til å tro at situasjonen begynner å bli mer stabil, påpeker Pleym.

- Men det er nå klart at målerne som skal vise vannivået, har vist feil, og at man har vært optimistiske på sviktende grunnlag, sier han videre.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media