Tre av ti har fordommer mot muslimer - en av ti støtter vold

- Svært bekymret for nordmenns holdninger

Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) er bekymret over økende muslimfiendtlighet i Norge og vilje til bruk av vold.

REAGERER: Barne- og likestillingsminister Solveig Horne på sitt kontor i departementsbygget i Akersgata. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
REAGERER: Barne- og likestillingsminister Solveig Horne på sitt kontor i departementsbygget i Akersgata. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg er svært glad for nedgangen i negative holdninger til jøder. Samtidig er det svært bekymringsfullt at det er så utbredt med negative holdninger til muslimer. Det er overraskende, sier barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) til Dagbladet.

En undersøkelse utført av Holocaust-senteret viser at holdningene til jøder er mer positive enn før, mens så mange som 34,1 prosent av nordmenn har utpregede fordommer mot muslimer. Nesten halvparten mener at muslimer selv har mye av skylden for økende muslimhets. Ti prosent mener at trakassering og vold mot muslimer kan forsvares, på grunn av nylige terrorangrep. Horne er særlig bekymret over det siste.

- Det at så mange som ti prosent av befolkningen mener at trakassering og vold mot muslimer kan forsvares, er helt uakseptabelt, sier Solveig Horne.

- Frykter du også mer vold?

- Ja, det vil alltid være en fare for det, men her har vi for lite kunnskap ennå. Vi ser jo i dag, ikke i Norge, men i andre land, at vold og trakassering mot jøder og muslimer øker, sier barne- og likestillingsministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer